Farserede porrer

Igår skulle det lige være en nem rugbrødsaften, så jeg bestemte mig for at lave lidt ekstra lækkert at spise til. Med en sæk æbler på altanen og en rest bacon blev kæresten hurtig opsat på æbleflæsk.
Til den lille portion brugte jeg

  • 1 pakke bacon
  • 5-6 store æbler
  • sukker efter smag.

Retten laves bedst på en sliplet-pande. steg baconen sprød og læg det på et stykke fedtsugende papir. Imens steges æblerne (skrællede, udkærnede og i mindre stykker) i restfedtet fra baconen.

Æblerne steges til de er møre og smages til med sukker (ca 1-2 spsk) – stegetid varierer efter præference i konsistens. Serveres lunt med rugbrød eller som topping på en spegepølsemad. 
Som ekstra forkælelse lavede jeg farserede porrer. De smager fantastisk som gammeldaws ret med kartofler og sovs, men er også rigtig lækre på en skive rugbrød. Til en almindelig portion brugte jeg:
  • en potion frikadellefars, gerne lind.
  • 2-3 porrer
  • rasp og salt til panering
  • stegefedt
Rens porrerne, skær dem i skiver og kog dem møre i letsaltet vand. Lad porrerne køle helt af og vrid dem “håndtørre” efterhånden som du skal bruge dem.
Lav på et stykke bagepapir en bunke rasp, iblandet salt, og læg en god skefuld fars og tryk den forsigtigt ud med fingerspidserne.
læg den ønskede mængde håndvredet porre i midten og rul det hele forsigtigt sammen. Steg på panden til gennemstegt, det afhænger af tykkelsen på din rulle men ca 7-10 minutter ved middelstærkvarme – drys gerne med ekstra salt. Nem og fantastisk lækker ret. Laver du en sovs til, vil et opkog fra panden kun gøre den ekstra delikat.

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!