I dag skulle menuen være forholdsvis simpel og gerne række til nogle dage for at holde lidt køkken-fritid efter 3 uger med ret intens bagning og kokkerering. Derfor faldt valget på kyllingefrikadeller; de smager fantastisk med en god salat eller hvad man lyster.
Frikadellerne er fyldt med en masse lækkerier og det gode ved kyllingekødet er netop muligheden for at krydre det i den retning man har lyst – det er nu også en god idé at krydre det lidt ekstra så de ikke bliver kedelige.
Portionen er ret stor idet der er lavet til flere dage, samt fryser – men det kan snildt halveres til en halv portion.
I min portion brugte jeg:
- 900 g hakket kyllingekød
- 2 æg
- 2 dl havregryn
- 250 g revet gulerod
- 150 g revet squash
- 1 finthakket løg
- 2 finthakkede fed hvidløg
- 1/2 finthakket rød peberfrugt
- 1 bæger levevis fetaost med hvidløg og persille ( både al ost men også ca 2 dl af væden)
- 1 tsk chili
- 2 tsk paprika
- ca 1 spsk salt og 1/2 tsk peber
[…] små kødboller også rigtig sunde, især med det tilbehør jeg valgte at servere til. Modsat mine almindelige kyllingefrikadeller (som jeg gude-elsker!) indeholder disse intet mel eller anden stivelse. Til gengæld får de en […]