Lette kyllingefrikadeller

I dag skulle menuen være forholdsvis simpel og gerne række til nogle dage for at holde lidt køkken-fritid efter 3 uger med ret intens bagning og kokkerering. Derfor faldt valget på kyllingefrikadeller; de smager fantastisk med en god salat eller hvad man lyster.

Frikadellerne er fyldt med en masse lækkerier og det gode ved kyllingekødet er netop muligheden for at krydre det i den retning man har lyst – det er nu også en god idé at krydre det lidt ekstra så de ikke bliver kedelige.
Portionen er ret stor idet der er lavet til flere dage, samt fryser – men det kan snildt halveres til en halv portion.
I min portion brugte jeg:

  • 900 g hakket kyllingekød
  • 2 æg
  • 2 dl havregryn
  • 250 g revet gulerod
  • 150 g revet squash
  • 1 finthakket løg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 1/2 finthakket rød peberfrugt
  • 1 bæger levevis fetaost med hvidløg og persille ( både al ost men også ca 2 dl af væden)
  • 1 tsk chili
  • 2 tsk paprika
  • ca 1 spsk salt og 1/2 tsk peber
Farsen røres rigtig grundigt sammen og stilles til at trække i køleskabet, mindst 30 minutter. Derefter steges frikadellerne på panden. 
De smager fantastisk med en god salat og tzatziki.
Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

  1. […] små kødboller også rigtig sunde, især med det tilbehør jeg valgte at servere til. Modsat mine almindelige kyllingefrikadeller (som jeg gude-elsker!) indeholder disse intet mel eller anden stivelse. Til gengæld får de en […]

Fantastisk med en kommentar!