I denne dejlige december er jeg som studerende så priviligeret at have mange dage med hjemmeopgaver, så det giver også mulighed for at peppe frokosten lidt op og gøre den lidt mere interessant end den sædvanlige rugbrødsskive.
For at december ikke helt tager overhånd for en køkken-arbejds-elsker som mig, forsøger jeg at holde de daglige og faste måltider på slank og stram line, så har man også meget bedre samvittighed efter et stykke julegodt.
Derfor faldt valget på en lækker, hjemmelavet tunsalat. Tunsalaten er enkel, kan tilsættes stort set det man lyster – og trækker kun mere smag efter en dag eller to i køleskabet.
Til min portion brugte jeg
- 2 dåser drænet tun i vand
- 1/2 finthakket rød peberfrugt
- 1 1/2 spsk finthakket løg (rødløg gør sig også rigtig godt)
- 1 spsk fintklippet frisk dild
- 2 spsk cremefraiche smagt til med sukker, citron, salt og peber
- lidt ekstra salt