Karrykylling med lime, ærtepesto og dampet hvidkål

I dag skulle der prøves endnu en ret af Aarstidernes, og denne passede godt til vores fyldte fryser. Jeg har lidt fritid inden praktikstart, så det nydes med netop at kræse i køkkenet og gå nogle lange ture med Manfred. Derudover er jeg lige så stille ved at danne mig et overblik over årets kommende “altankøkkenhave” og hvilke frø der skal bestilles hjem – så nu må frosten godt forsvinde!

Retten kan snildt tilpasses i mængder, så jeg skriver den som jeg lavede den. Ærtepestoen med mynte var en speciel oplevelse for mine smagsløg, og selvom jeg lavede lidt om på den kunne jeg ikke rigtig enes med det småfrosne pesto og varme pasta .. næste gang tror jeg det bliver en varm ærtesovs måske – men start evt. med at tilberede en lille smagsprøve, det er uhyre nemt. Til vores aftensmad brugte jeg:

  • Kyllingeoverlår efter appetit
  • Olivenolie til pensling
  • Karry og groft salt 
  • 1 limefrugt, økologisk, skåret i tynde skiver
  • Fuldkornspasta efter appetit
  • 3 dl yoghurt natural
  • 200 g frosne ærter
  • 1/2 bdt. mynte
  • salt, sukker, peber
  • 1/2 spidskål eller 1/4 hvidkål, groftsnittet
  • 1/5 dl vand og 1 spsk olivenolie
Forvarm ovnen til 200 grader imens kyllingestykkerne renses efter, pensles med olien og krydres godt med salt og karry. Top kyllingestykkerne af med en skive lime inden de sættes midt i ovnen ca. 45 minutter eller til det er færdigt. 
Ærtepestoen kan laves i god tid og stilles på køl til serveringen: blend mynte, ærter og yoghurt sammen til en lidt konsistens og smag til med sukker, salt og peber (evt. en smule limesaft).
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
hæld vand og olivenolie i en stor gryde og sæt det over høj varme. Når vandet koger tilsættes kålen og det dampes under låg i 4 minutter.

 Det hele serveres samlet – pastaen kan vendes i ærtepestoen. Som sagt var ærtepestoen ikke lige mig, og jeg vil næste gang prøve en variant af en tyk, varm ærtesuppe som sauce til pastaen. Til gengæld var kyllingen fænomenal! Limesaften siver under skindet og løfter det op så det bliver godt sprødt – samtidig giver det sammen med karryen en smagfuld og saftig kylling vi snart skal have igen!

God fornøjelse 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!