langtidsstegt flæskesteg 3

 langtidsstegt flæskesteg

I dag skulle der nydes endnu et kapitel i vores “tøm fryseren”-projekt. Derfor stod menuen på en stor og saftig svinekam, der bestemt ikke blev mindre saftig af en stegetid på 6 timer.
For første gang lagde jeg denne gang en laurbærblad ved stegen som så oftest anbefalet, jeg endte dog med at tage den fra igen efter et par timer – duften var ikke lige mig – jeg fortrækker stegen i helt simpel udgave.

Steges størrelse er ikke så vigtig når det drejer sig om langtidsstegning, men vores var på ca 1600 g. Rids sværen grundigt efter – skær helt ned til du kan se kødet. sæt stegen i en bradepande (læg den lige ved hjælp af sammenkrøllet staniol) og hæld 1/2 ltr vand over stegen.
Stegen gnides grundigt, rundhåndet, med groft salt – sørg for at komme grundigt ned mellem sværene. Stegen sættes midt i ovnen ved 100 grader og ca en gang i timen overhældes den med lidt af væden.
en halv times tid inden spisetid, skrues ovnen op på 250 grader – overhældes med væde og et lille drys ekstra salt. Skulle sværene ikke blive sprøde, kan det samme gentages igen – men med grillfunktion på ovnen, så popper sværene op som flæskesvær.

 langtidsstegt flæskesteg
pf button langtidsstegt flæskesteg

3 thoughts on “langtidsstegt flæskesteg

  1. Pingback: Kunsten at lave sprøde flæskesvær

  2. Svar Sanne Winther dec 20, 2013 15:40

    Du har glemt at angive tiden! Hvor lang tid gir du stegen på de 1600 gr?

    • Svar Sanne dec 20, 2013 22:23

      Hej Sanne, jeg giver den ca. 6- 7 timer ved 125 grader og så 20 minutter ved 225 grader. Jeg kan anbefale dig at bruge denne metode når du starter – så får du de dejligste svær :)

Fantastisk med en kommentar!