Med solskin i øjnene og vinden i ryggen drog jeg afsted til Foodexpo. Jeg var så priviligeret at få et lift samt adgangskort af gemalens onkel – sikken dejlig tjeneste at modtage.Mine ben er trætte, smagsløgene mætte og øjnene hænger da lidt – men sikken fantastisk ting.
De store virksomheder havde selvfølgelig også store stande, Arla fx med kokke der tilberedte lækre smagsprøver – men det mest fascinerende for mig var alle de små nicheprægede stande med et lille men delikat udvalg af specialiteter.
Trends jeg bed mest mærke i var netop den stigende vækst i de små specialiteter, økologien, kvalitetsbevidsthed om råvarer, en ivrighed efter at minimere tilsætningstoffer og en alenlang ingrediensliste, de sunde drikke og sunde snacks, det luksuriøse og kvalitetsbevidste i mindre mængder og ja .. det var vidst det der fangede mig. Tidens populære ingredienser var også at finde: lakrids, æbler, ingefær, .. uf jeg smagte koldtpresset æblemost varmet med en smule kanel og ingefær – det skal prøves herhjemme.
Min favoritoplevelse, desværre uden foto, var en mild, svensk æblesennep – den var syrlig, sød og skarp på samme tid, måske man selv skulle kaste sig ud i et lille eksperiment.
Lidt billeder fra min dag 🙂
|
Jordbærsirup – mm den var sød og skal bestemt i skabet til sommer |
|
En dansk fløjlssvamp jeg håber snart kommer i butikkerne, den var utrolig saftig og havde meget struktur |
|
Karlsens produkter var virkelig lækre, særligt deres lakridssirup var særligt populær ved issælgere – mon ikke det vil ses i iskioskerne når varmen breder sig 😉 |
|
chilinødder der nær havde taget livet af mig – det kvalte i hvert fald en halv liter vand 😉 |
|
Lækre frugtprodukter |
|
Økologiske drikke |
|
Caviar Aubergine |
|
det må jo bare smage fantastisk på et godt stykke ost! |
|
Karamelkonkurrencen var så imponerende – her min favorit fra Langenæs Bageri , se dem i stort og spot pingvinen! |
|
Her ses pingvinerne lettere |
|
Stort set kun med hårtørrer og en brænder blev kunstværker skabt under opsyn og bedømmelse |
|
Også fra Langenæs, et imponerende hold |
|
Min favoritæblemost deroppe, pånær en særligt koldtpresset bornholmer, men disse tillader dig at vælge most efter sort og dermed vælge efter sødme/syrlighed – skønt! |
|
Et stort udvalg af olier og balsamico var at finde |
|
Økologiske stedmoderblomster – lige til at komme i salaten, se det må gerne komme mere i butikkerne |
|
Bud på indretning af restauranter var der også – denne indretning, komplet med bålsted fandt mit hjerte |
|
Odense Marcipan have medbragt en konditor der stod og tilberedte smagsprøver – jeg fik nogle hurtigt tips og idéer til påskeæg der kunne være sjove. I hvert fald smagte kreationerne lige så godt som de så ud, og de var virkeligt smukke 🙂 |
|
Smagsprøve fra Arlas kok: kvark rørt i ismaskine med lakridspulver og serveret med syrlige/søde rabarber – utrolig delikat is på den sunde måde! |
|
Blåskimmelost med orangechutney, ostestaven nåede jeg slet ikke til. |
|
Flensteds 10 meter lange udstilling af sundt og grønt vakte opsigt og vakte sanserne |
|
Smagsprøver er altså gudespise 😉 |
|
Grønne damer delte solbærsaft ud, utroligt de kunne se til at skænke op |
|
Kokkeeleverne konkurerede for publikum der havde taget plads på bænkene og som underholdning stod en DJ og hjalp stemningen på vej |
|
En fabelagtig og intens brownie, kreeret af en konditorelev – utrolig svampet og trøffelagtig |
|
En karamelkreation fra et andet hold |
|
Mit sidste øjebliksbillede af holdet fra Langenæs Bageri |
Har haft den mest fabelagtige dag – tusind tak til chaufføren der gjorde det muligt 🙂 og ikke mindst tak for gaven der faldt af til sidst 🙂
Wau det ser ud som en super spændende dag. Man kan vel næsten spise sig mæt i smagsprøver på sådan en dag 🙂
Ja, det var bare sådan en spændende dag – og ja, ikke fordi man spiste meget, men smagindtrykkende var store så sulten var jeg ikke da jeg kom hjem 🙂