Egentlig er jeg slet ikke lige på den der Arla hytteost-bølge, men jeg bruger den ofte i madpakkesammenhæng og nu skulle den altså i sving igen – efter faretruende madpakker med dåsemakrel og et selvdødt stykke rugbrød var jeg ved at falde i vanen med den “hurtige” madpakke der egentlig var så kedelig jeg knap gad åbne den.
Og når man så sidder der i vuggestuen med 4 børn, hvis mor omhyggeligt og med stor omtanke og kærlighed har pakket en spændende frokost til deres guldklumper – ja så bliver makrellen jo ikke mere levende at se på.
Derfor kickstarter jeg lige den gode intention forfra med en lækker tunsalat. Til en portion der snildt rækker til 2-3 madpakker kan man ikke påstå at arbejdstiden på 5 minutter er givet dårligt ud. For de sundhedsinteresserede er det også en utrolig sund ret: fyldt med protein og utrolig lavt fedtindhold; så spis bare løs 😉
- 1 dåse tun i vand
- 2 dl hytteost naturel (de nye smagsvarianter kan sikkert sagtens bruges)
- 1 bdt finthakket dild
- 1/2 finthakket rødløg (kan erstattes af salatløg for en endnu mildere smag)
- 1/4 finthakket rød peberfrugt
- salt/peber