Hvis nu chokolade havde kalorieindholdet svarende til et æble – tror jeg egentlig jeg kunne leve meget godt pÃ¥ sÃ¥dan en “æblekur” .. et par Ã¥r 😉 .. Til trods for min kvindekliché er der dog chokoladeundtagelser; deriblandt det meste chokoladeis og ogsÃ¥ chokoladekage. Chokoladekage har altid smagt mig enten en smule kedeligt eller for intenst og massiv. Alligevel skulle der dog produceres en sød ting til hundesitterholdet og sÃ¥ kunne det være lækkert med et par stykker i fryseren – til de aftener man bare hungrer sukker 
Denne kage blev tryllet ud af indholdet i skabene, glasuren er oprindeligt fra en helt anden kage – men en kaffeglasur er nu altsÃ¥ lidt mere spændende end den helt almindelige. Billeder blev overraskende dÃ¥rlige – chokoladekage er i denne form ikke sÃ¥ fotogen Ã¥benbart 
Til en lille bradepande brugte jeg:
- 6 spsk kakao
- 250 g hvedemel
- 300 g sukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp. salt
- 2 æg
- 150 g smeltet smør
- 2,5 dl vand
- 50 g grofthakket mørk chokolade
Glasuren blev lavet af
- 50 g smør
- 250 g flormelis
- 2 tsk vanillesukker
- 75 g kokosmel
- 4 spsk kaffe
- 1 spsk kakao
Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Sigt alle kagens tørre ingredienser sammen. Tilsæt de vÃ¥de ingredienser og pisk kagen godt igennem med hÃ¥ndmikseren. Kagedejen hældes i bradepanden (smurt eller beklædt) og bages i den nederste halvdel af ovnen i ca. 35 grader – tjek gerne med en gaffel at dejen ikke hænger ved.
kagen stilles til afkøling og i mens kan glasuren laves. Smørret smeltes, tilsættes kaffen og resten af ingredienserne hældes ved og pisk glasuren lind og luftig. Glasuren fordeles ud med en god dejskraber.
Kagen bliver ikke mindre dÃ¥rlig af en tur i fryseren – frys den i mindre portioner, det kan tøs op pÃ¥ en times tid pÃ¥ køkkenbordet, lækkert

Kagen er egentlig en fin chokoladekage i forhold til mine smagsløg, igen synes jeg dog ikke det er de mest spændende kager efter min mening.
Nu solen viser sit ansigt er der ved at ske en hel masse i planterne, jeg kan endda fÃ¥ plantet tomaterne ud af minidrivhuset i morgen. Endnu en ugle har ogsÃ¥ forladt pinden, og jeg ser nu frem til at gemme uglerne lidt væk til fordel for nogle opskrifter jeg kan dele her – og selvfølgelig lære noget nyt

Og så er der også en pelsherre der nyder solskinnet fra sin nye kassevæg, der er under opbygning
