Asiatisk marineret kylling 7

.. en gudespise! Hvis ikke bloggen viser det i opskrifter, kan jeg fortælle at der ryger utroligt mange kilo kylling igennem køkkenet herhjemme. Kylling er forholdvis billigt, kan varieres i det næsten uendelige, det er fyldt med mættende protein og det er nemmere at kreere sund mad med kylling end fx svin – i mit univers altså.

Oftest køber vi faktisk 3-5 kg filet af gangen, det er god “panik-mad”: er aftensmaden idéløs kan man altid stege en filet og spise med en god salat. Jeg er dog løbet lidt kold i de her stegte stykker filet med et typisk drys paprika eller karry. Derfor er der nærmest gået lidt sport i at få omsat disse kyllingfileter til noget nyt og spændende.

Disse billeder yder ikke retten retfærdighed – som det kan ses var de netop præget af en smule travlhed – det gode er jo så at det er nemt og hurtigt at lave – så det egner sig til at det skal gå stærkt (hvis man udelader at tage billeder).

Opskriften rækker til 6 kyllingfileter, jeg lavede dog kun 3 så jeg havde rigeligt med marinade:

  • 1/2 dl soyasauce
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 4 g finthakket ingefær
  • 2 tsk sesam
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 2 spsk honning
jeg brugte min elskede indendørsgrill
Rør alle ingredienserne sammen, er du glad for ingefær kan der sagtens tilsættes mere – jeg foretrækker dog at den er meget diskret. Brug med fordel en god hvidløgspresser/dicer til både hvidløg og ingefær. I en pose blandes nu kylling og marinade – stil det på køl og lad det trække 15 minutter.
Hæld marinaden i en lille kasserolle og kog det ind til det tykner let – nu kan det pensles på kyllingen efterhånden som det grilles.
Kyllingen får en sødme af honningen, lidt umami fra soya og et lille spark fra ingefær og hvidløg, dog uden at være stærk. Jeg dryssede kyllingen med en smule ekstra sesam til serveringen – der bød på en pastasalat med paprika og cayennepeber – simpelt, let og lækkert :)
Manfred er ikke helt på toppen, hvilket betyder et par ekstra tisseture kl hest morgen/aften – godt man har ferie, så kan man indrette sig fuldstændig efter et lystbetonet skema. I dag står menuen på rester af pastasalat, med et par kyllingelår og en kold cola – dejlig, let mad man dog stadig kan glæde sig til.
Print Friendly

7 thoughts on “Asiatisk marineret kylling

  1. Pingback: » Vietnamesiske forårsruller og grillede jordbær Far, Mor & Frikadeller

  2. Svar Rebekka aug 3, 2013 15:09

    Ser så lækkert ud.. Lagde du kyllingen på grill eller ind i ovnen? Har nemlig ingen grill :(
    Og må jeg spørge, hvad du har gjort ved pastaen?

    • Svar Sanne aug 4, 2013 20:02

      Hej Rebekka, jeg tilberedte kyllingen på vores indendørs-grill – men ovn kan du sagtens bruge! Pastaen blev sammen med nogle grøntsager vendt i dressing på cremefraiche. Se dressingen HER – du kan udelade ketchup og paprika :) God fornøjelse – det er en skøn ret!

  3. Svar elaf jul 4, 2014 14:07

    Hej sanne hvad har du marineret kylling med fordi det ser så godt ud

  4. Svar Regine pedersen apr 17, 2015 14:27

    Skal prøve den i aften,glæder mig.

  5. Pingback: Friske forårsruller | Mit liv med stress

  6. Svar Trine sep 9, 2016 18:42

    har lige testet din kylling her til aften. kæmpe hit, mums :-)

Skriv et svar til Rebekka Annuller svar