Asiatisk marineret kylling 7

.. en gudespise! Hvis ikke bloggen viser det i opskrifter, kan jeg fortælle at der ryger utroligt mange kilo kylling igennem køkkenet herhjemme. Kylling er forholdvis billigt, kan varieres i det næsten uendelige, det er fyldt med mættende protein og det er nemmere at kreere sund mad med kylling end fx svin – i mit univers altsÃ¥.

Oftest køber vi faktisk 3-5 kg filet af gangen, det er god “panik-mad”: er aftensmaden idéløs kan man altid stege en filet og spise med en god salat. Jeg er dog løbet lidt kold i de her stegte stykker filet med et typisk drys paprika eller karry. Derfor er der nærmest gÃ¥et lidt sport i at fÃ¥ omsat disse kyllingfileter til noget nyt og spændende.

Disse billeder yder ikke retten retfærdighed – som det kan ses var de netop præget af en smule travlhed – det gode er jo sÃ¥ at det er nemt og hurtigt at lave – sÃ¥ det egner sig til at det skal gÃ¥ stærkt (hvis man udelader at tage billeder).

Opskriften rækker til 6 kyllingfileter, jeg lavede dog kun 3 så jeg havde rigeligt med marinade:

  • 1/2 dl soyasauce
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 4 g finthakket ingefær
  • 2 tsk sesam
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 2 spsk honning
jeg brugte min elskede indendørsgrill
Rør alle ingredienserne sammen, er du glad for ingefær kan der sagtens tilsættes mere – jeg foretrækker dog at den er meget diskret. Brug med fordel en god hvidløgspresser/dicer til bÃ¥de hvidløg og ingefær. I en pose blandes nu kylling og marinade – stil det pÃ¥ køl og lad det trække 15 minutter.
Hæld marinaden i en lille kasserolle og kog det ind til det tykner let – nu kan det pensles pÃ¥ kyllingen efterhÃ¥nden som det grilles.
Kyllingen fÃ¥r en sødme af honningen, lidt umami fra soya og et lille spark fra ingefær og hvidløg, dog uden at være stærk. Jeg dryssede kyllingen med en smule ekstra sesam til serveringen – der bød pÃ¥ en pastasalat med paprika og cayennepeber – simpelt, let og lækkert :)
Manfred er ikke helt pÃ¥ toppen, hvilket betyder et par ekstra tisseture kl hest morgen/aften – godt man har ferie, sÃ¥ kan man indrette sig fuldstændig efter et lystbetonet skema. I dag stÃ¥r menuen pÃ¥ rester af pastasalat, med et par kyllingelÃ¥r og en kold cola – dejlig, let mad man dog stadig kan glæde sig til.
Print Friendly

7 thoughts on “Asiatisk marineret kylling

  1. Pingback: » Vietnamesiske forÃ¥rsruller og grillede jordbær Far, Mor & Frikadeller

  2. Svar Rebekka aug 3, 2013 15:09

    Ser så lækkert ud.. Lagde du kyllingen på grill eller ind i ovnen? Har nemlig ingen grill :(
    Og må jeg spørge, hvad du har gjort ved pastaen?

    • Svar Sanne aug 4, 2013 20:02

      Hej Rebekka, jeg tilberedte kyllingen pÃ¥ vores indendørs-grill – men ovn kan du sagtens bruge! Pastaen blev sammen med nogle grøntsager vendt i dressing pÃ¥ cremefraiche. Se dressingen HER – du kan udelade ketchup og paprika :) God fornøjelse – det er en skøn ret!

  3. Svar elaf jul 4, 2014 14:07

    Hej sanne hvad har du marineret kylling med fordi det ser så godt ud

  4. Svar Regine pedersen apr 17, 2015 14:27

    Skal prøve den i aften,glæder mig.

  5. Pingback: Friske forårsruller | Mit liv med stress

  6. Svar Trine sep 9, 2016 18:42

    har lige testet din kylling her til aften. kæmpe hit, mums :-)

Skriv et svar til Trine Annuller svar