Kylling i kokos og karry

.. sådan et krydret fad med alt hvad hjertet og grøntsagsskuffen kan rumme. I denne måned skulle lidt mindre, strække lidt længere og det har da også betydet flere “store” retter der giver mad til flere dage – det letter jo såmænd også arbejdet i køkkenet.

Denne ret fandt jeg hos Hanne og i sådan en ret – kan mange af grøntsagerne være helt efter smag og temperament.

I mine to mellemstørrelsesfade (en lille bradepande er ideel, men min smed belægningen – øv) brugte jeg:

  • 500 g god, skiveskåret bacon
  • 4 kyllingfilet (ca 800 g)
  • 1 stort bdt forårsløg i ringe
  • 2 finthakkede grønne chili uden frø og mellemvægge (efter smag)
  • 300 g gulerødder i fine strimler
  • 1/2 squash i tern
  • 500 g cocktailtomater i både
  • 4 store fed knuste hvidløg
  • 1 rødløg i tern
  • 3 tsk friskrevet ingefær
  • 2 spsk god karry
  • 1 tsk gurkemeje (kan udelades men det farver så smukt)
  • 1 ds kokosmælk light
  • 1/4 madfløde
  • 1 spsk sukker
  • 1 lime (saften)
  • 1 knsp cayennepeber
  • salt
  • cashewnødder eller peanuts efter smag
Snit alle grøntsager i mens bacon steges sprødt i en stor pande. Lad det stegte bacon køle af på fedtsugende papir. Tænd ovnen på 180 grader.
I en del af det overskydende fedt, brunes kyllingen på begge sider med salt og peber inden de lægges i et ildfast fad. Oven på kyllingen fordeles tomater og den grønne del af forårsløgene.
På den varme pande steges ingefær, chili, hvidløg og løg og til løgene er glasklare. Tilsæt de hvide af forårsløgene, gulerødder, karry og evt en smule ekstra fedtstof og brænd karryen grundigt af ved at stege grøntsagerne 5-7 minutter.

 

På den varme pande tilsættes nu kokosmælk, madfløde, gurkemeje, sukker, limesaft og salt og lad det få et kort opkog. Smag saucen til med cayenne.
Tøm pandens indhold ud over kyllingen og stil fadet midt i den varme ovn i 20 minutter – det passer helt perfekt med tiden det tager at koge risene efter økonomimetoden 🙂

 

Server den varme ret med ris og den sprødstegte bacon, og snyd endelig ikke med et drys salte peanuts – det giver hele retten et løft!

 

I dag går turen til vejlederen med emnet for pædagogikeksamen. Jeg er rimelig selvsikker i emnet og problemformuleringen, men det er nu utrolig rart at få det grønne lys så man kan sætte i rigtigt gear med litteratur og skriveproces.

I netop pædagogik har jeg haft sværrest ved lige at pejle mig ind på et emne, især da visse oplagte emner må gemmes til efterfølgende eksamener for ikke at lave problemer. Derfor blev det faktisk til en hel aften på bibliotekets hjemmeside med en simpel emnesøgning på “pædagogik”, så kunne bogtitler og indhold nemlig inspirere til tematikker og emner.

Emnet bliver børns leg. En undersøgelse af legen og dens betydning for børns udvikling og så problematiseres det ud fra et perspektiv om en “vestlig” diskurs om barndom og samfundsdiskursers formålsforhandling af pædagogen og institutionens rolle.

Måske lidt “nørdet”, men til trods for det lidt almene emnevalg er jeg bare begejstret for den viden jeg får ud af dette projekt, det bliver fedt 🙂

Til sidst vil jeg da lige prale af bushtomaterne der bare leverer utroligt mange tomater i disse dage, efter jeg er begyndt at trimme nye skud går saft og kraft til de allerede etablerede tomater – og husker jeg ikke at plukke, risikerer jeg de sprækker i bare vokseiver.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  1. Hejsa Sanne! 🙂
    Uuuh hvor ser og lyder det bare lækkert! Skal helt sikkert lave det her i løbet af ugen men tænkte på hvor mange personer er retten lavet til? 🙂

Fantastisk med en kommentar!