Foodfestival vol.1 1

en udstilling af det gamle, nordiske køkken – samtidig en levende udstilling med bl.a. pølsemageri

“Find en fejl” montre med 1700-tallets køkken, vi stod længe og diskuterede frem og tilbage.
 (v. Dansk Landbrugsmuseum)

Specialmel med oplysninger om møllen det er kærnet i og datoen kornet er høstet, skønt!

I det trangeste telt var der både specialpølser og chokolade, det vaske begejstring
 og lidt spidse albuer hos nogle – men smagen var bestemt også god!

Nogle havde lavet de smukkeste anretninger som reklame for restaurant besøg eller ophold.

“Pink Hummus” var bestemt noget af det bedste jeg smagte dernede, men sødmen
og farven af rødbeder og stadig en frisk hvidløgssmag – MUMS!

Sennepsglaseret mini-medister med byg og rødbede, blåbær, æblesalat og rugbrødscroutoner
(v. ministeriet for fødevarer)

Sød og stærk ret, sennepsglaseringen var formidabel
Udvalget af gode ingredienser var så smukt arrangeret hos Danish Crown.
Her kunne man starte sin egen gryde med simremad, stille den til side og simre i mens man kigger
resten  af festivalen. Slutteligt kunne man så vende tilbage til sin gryde
 og nyde et godt måltid derinde – genial idé!
Og Uh hvor det duftede – mon ikke Danish Crown har en opskrift eller 8 på deres hjemmeside?

Et par “gastronomiske grise”, som de kaldtes, havde fundet vej ..

.. vej til mit bondehjerte :)

en drøvtygger eller to havde også fundet vej 

Teltene til trods, stormede det så meget at de fleste stande havde samlet strandsten til
at holde på foldere, opskrifter osv.

absolut et smagsmæssigt højdepunkt (v. Samtalekøkkenet) med en basilikumsbaseret salat og
den møreste kotelet jeg nogensinde har smagt – mon ikke jeg kommer derind igen i morgen 😉

Smørrebrødsrestauranten havde et smukt, idyllisk kolonihavetema
(v.  Hotel- og restaurantskolen)

Mandler overtrækkes m. chokolade og vendes herefter i pulveriseret, frysetørret hindbær
(v. Kold College)

Disse fantastiske smagsprøver tiltrak en horde af kvinder

smagene var karakteristiske og jeg ærgede mig meget over de ikke solgte ud,
det havde været perfekt til julekonfekten!

Skærtoftmølle havde spændende kornsorte med, og havde, stormen til trods, forsøgt at lave en flot opsætning

friske hasselnødder .. de frister godt nok ..

sæsonens spændende kål, hvem der dog bare havde plads til den slags

En moderne fortolkning af kyllingesalat v. Karolines Køkken – den smagte dog af sprit (?) .. lidt som husholdningssprit. jeg var i tvivl om det var kålen der gjorde et udslag .. men meget blev der ikke spist af dette.

Arlas forsøg med mælk og æble – at lave ost. Her var ostevallen tilsat ekstra æble, spinat og
en anelse kulsyre – hvorefter den serveredes som et shot. Interessant og spændende at smage.

Selve “Æbleosten” blev stegt og serveret med en smule grønt og lidt gulerodspure,
 kæresten var vældig begejstret, jeg selv nåede dog ikke lige smagsprøve i denne runde.

Aarhus Universitet ville vise, at kødet der ryger i kødhakkeren i virkeligheden er mørt, delikat kød og  tilstået:
det var himmelsk! vi gik forbi 2 gange. Kødet var okse bovklump og altså en del af koens lår (forben)
og ved den rigtige udskæring, den rigtige modning kom denne sortbrogede ko altså til
 at smage så mørt som en mørbrad. Interessant at tænke over :)

I Fiskolariet var Martin Brygmann til undervisning i havets specialiteter. Her var han i fuld gang med
 at udtrykke sin undrenden over “hvordan tang valgte levested, og om det valgte at gå hvis det blev trangt”
. En god måde at få flettet lidt humor ind i de “dumme spørgsmål” der sørger for den rigtige oplysningsgrad.

Ved fisketeltetet stod en fjordbiolog og bredte sin viden om krabber – hvordan de kan holdes
 uden at nive og hvilke naturlige overlevelsesreflekser den besidder. Faktisk forsøgte han
 at stoppe den (store!) levende krabbe i munden – for at vise hvordan den spreder benene ud,
 som et forsvar mod at blive ædt af rovdyr. Vanvittig spændende og vidunderligt præsenteret.

V. Clausens fisketelt var en overdådig stand af havets fristelser. Den var fascinerende og bedst af alt;
blev man fristet kunne man købe det. Inklusiv denne sildehaj på 78 kg
 – godt badesæsonen er ovre !

friske fisk vil have fine blanke øjne, og skinnende skæl. bedst af alt sælger de varerne
 i isfyldte termoposer, virkelig smart!

Muslinger tilberedt efter en Meyer’sk opskrift: sauterede i lidt gulerødder, saft fra muslingerne
 og en ordentlig bunke nordiske krydderurter. Tilstået er min erfaring med muslinger begrænset,
men disse var faktisk ikke de bedste jeg har smagt.

Havtasken – smager fantastisk når man ikke skal se på den. Igen, ikke en rar tanke
 at dele badevand med den slags “monstre” – godt de kan spises 😉

Sofahygge efter en lang dag med masser af fitness og masser af traven rundt på tangkrogen.
I morgen gælder det bl.a. foodfestival igen – denne gang efter en overnatnings overvejelser
 omkring indkøb. så rygsækken og pengepungen kommer på arbejde! 

Print Friendly

One comment on “Foodfestival vol.1

  1. Pingback: Food Festival 2013

Fantastisk med en kommentar!