En start på efterårets fantastiske, kulinariske muligheder.
PÃ¥ torsdag gælder det eksamen, og efter et opgavemøde i dag er fornemmelsen for det mundtlige styrket lidt. Normalt har jeg været vant til projekter hvor man har haft et rent fysisk projekt, sÃ¥ denne eksamen har været lidt anderledes at gribe an. Spændingen er der jo, mÃ¥ske i virkeligheden ogsÃ¥ forventningspresset – hvilket altid er størst fra mig selv.
mit æble kom i liiidt før foreskrevet (måske derfor den blev en anelse klistret), men det gik fint |
Så torsdag bliver det dejligt at få afleveret alle de tanker man får gjort sig, få en vurdering og ligge den til side igen .
Bolledej udemærker sig ikke fotogent |
Samtidig er eksamenstid jo ogsÃ¥ en tid, der tillader man er herre over egen hverdag. Dagene stÃ¥r vidt Ã¥bne, og man kan fylde dem med det man lyster – mÃ¥ indrømme at jeg trives svært godt med dette. Det betyder god tid til veninder, og venskaber der lige skal genopfriskes efter en travl tid og køkkenet virker nu ogsÃ¥ særligt indbydende nÃ¥r man ikke har et ur at arbejde efter.
NÃ¥ tilbage til bollerne! Egentlig er det et stykke tid siden jeg sidst bagte boller, og da især de almindelige boller. Denne opskrift fra Hjemmets madblad var dog sÃ¥ fristende med æblet der lokkede med sødme og et saftigt indre – og nøj, det var nært de bedste boller jeg har bagt!
Bollerne var bare SÃ… bløde, saftige og luftige – og æblet gav ogsÃ¥ bollerne en holdbarhed. Jeg mÃ¥ tilstÃ¥ jeg er solgt, og næste gang der skal bages boller – vil denne opskrift være den første der overvejes.
Dejen var dog liiidt bøvlet, idet den stadig var meget klistret efter den anbefalede melmængde var tilsat. Jeg valgte dog at lade den være og blot ælte grundigt, sÃ¥ kunne en god, melet hÃ¥nd sagtens forme bollerne alligevel – en løsning jeg ogsÃ¥ vil bruge næste gang, siden de nu netop blev sÃ¥ gode
Til 9 store boller brugte jeg:
- 25 g gær
- 1,5 dl vand
- 1,5 dl yoghurt naturel
- 1 dl havregryn
- 1 tsk groft salt
- 350 g hvedemel
- 1 æble
- 1 æg til pensling
- græskarkerner til drysÂ
Mums! De bliver vist bagt inden ugen er omme! God måde at bruge de mange mange mange æbler på
Uh god fornøjelse
Jeg mÃ¥ hellere vente lidt – de forsvinder sÃ¥ hurtigt nÃ¥r de er bagt 😉
Pingback: Ã…ret der gik