Ja jeg mÃ¥tte jo et stop forbi Ridehuset, Aarhus i gÃ¥r og kigge lidt. Mad havde nogle krav til udstillerne, der skulle være tale om dansk produceret mad – mange af udstillerne var desuden ogsÃ¥ økologiske og nogle biodynamiske ogsÃ¥.
Visse udstillere var nye, andre havde jeg truffet pÃ¥ bÃ¥de foodexpo og foodfestival – vel egentlig ikke sÃ¥ underligt ;). Ridehuset er rummeligt, uden risiko for at blive uoverskueligt, og det tog da faktisk heller ingen tid at fÃ¥ set standene igennem.
Der var mange honningudstillere, men de havde deres eget særpræg.
Et enkelt biprojektvandt mit pædagogiske hjerte: i et samarbejde for at forhindre biens truede status og samtidig havde fokus pÃ¥ naturen i byen er der i Aarhus et projekt med “urban-beekeeping”. Tre forskellige steder har man opsat bistader i byrummet og oplært socialt udsatte i at passe og bevare dem – fabelagtigt.
Jeg smagte honningen og den mÃ¥ siges at være lækker – strandvejshonningen var mild og sød, mens honningen fra et stort ringvejskryds var mere fyldig – pÃ¥ grund af lokalomrÃ¥dets blomsterudvalg. Bilos var desuden ikke en problematik man behøvede at tænke i forsikrede hun mig om. Et projekt jeg vil huske
Jeg fik handlet en smule, først og fremmest talt med en masse udstillere sÃ¥ turen var bestemt hyggelig. Efter foodexpo og foodfestival virkede dette dog som liiidt for lille en messe – men det kan jo vokse sig større, hvis det støttes.
Indkøbene blev yderst delikate
Friskmalet svedjerugmel fra viktualia |
Frisk, pink æblemost fra Tolstrup, fandt desuden at de forhandles i mange smÃ¥ helseforretninger – yay! |
Nye, ekstrasunde, proteinrig morgenmadprodukt fra Løgismose. Forhandles kun i Netto. Kan meget vel bruges med frugt og friske bær kunne jeg forestille mig. Ved siden af en mini-honning med ingefær – god til vinterens the. |
Varen jeg er mest spændt på at få i brug! også fra viktualia |
En lille godte skulle der også til, denne fra woodshade havde jeg kigget på til foodfestival, men først nu fik jeg købt det. |