IgÃ¥r var det “Store Bagedag” og selvom ideen er lidt kommerciel, kan bagning være en dejlig aktivitet bÃ¥de alene eller i fællesskab – det er forbundet med hygge i en nærmest uadskillelig grad.
Egentlig havde jeg bestemt mig for at hoppe over i Ã¥r, da weekenden byder pÃ¥ rigeligt med søde produktioner – men menuen stod på pulled pork og sÃ¥ var der jo grundlag for at bage burgerboller.
Jeg har længe kigget pÃ¥ Meyers burgerboller (“Meyers Bageri” af Claus Meyer) da jeg har haft stor succes med tidligere opskrifter, fx mormorbrød. Sikke et held, det er uden tvivl de bedste burgerboller jeg har smagt! Bløde og saftige, og lette i strukturen ..jeg tror jeg har fundet the recipe.Â
Til 6 temmelig store burgerboller brugte jeg:
- 15 g gær
- 2,5 dl lunkent vand
- 450 g hvedemel
- 7 g fint salt
- 40 g sukker
- 40 g blødt smør i tern
- sesamfrø
 |
klar til første hævning |
Opløs gær i det lunkne vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter  med dejkroge til den er smidig, elastisk og slipper skÃ¥len. Jeg kunne ikke fÃ¥ min dej til at tage alt melet og havde 50-90 g mel i overskud, jeg brugte dog blot resterne til at holde hænderne tørre da bollerne skulle formes og dejen var rigtig fin.
 |
klar til at komme i ovnen |
Tilsæt smørternene og ælt dejen yderligere 5 minutter,  snyd endelig ikke med æltningen, det betaler sig at holde ved.
Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time. Form dejen til lige store boller – jeg vejede dejen og dividerede med 6 og fik sÃ¥ledes bollerne til at være lige store (706/6= 118 g stk.). En anden løsning kan dog fint være at rulle en pølse og dele den i 6.
Hver bolle trykkes flad i en dyb tallerken med sesamfrø inden de lægges pÃ¥ en beklædt bageplade. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter. Efter 20 minutter lægges nu en bageplade ovenpÃ¥ klædet og den trykket let ned – lad bollerne hæve endnu en time under pladen.
Forvarm ovnen til 225 grader og bag bollerne midt i ovnen 12-14 minutter til de er gyldne ovenpå. lad dem køle ned på bagerist.
Vi fik bollerne med en lille (950 g) nakkesteg, der efter 8 timer i ovnen med en kraft barbecuesauce, godt pakket i en stegepose og ved lave temperaturer, var blevet så mør at jeg knapt havde fået den ud af posen i ét stykke.
Ingen herhjemme er forelsket i coleslaw, så vi nød den lækre burger med en masse skøn salat, lidt ekstra barbecuesauce og en pift mayo på bollen.
Burgeren her var kærestens ambitiøse projekt – en udfordring at bide over!
Dem sværger jeg også til. De er supergode.
De er nemlig bare helt vildt gode
Åh, det ser godt ud. Jeg vil forsøge mig her i weekenden.
God weekend:)
Det var også helt vildt godt, men man spiser godt nok meget 😉 God bagelyst
Pingback: Roethlisburger
Tak for en rigtig god opskrift. Bagte dem igÃ¥r til Pulled Pork – de smagte rigtig godt
Hej Helene,
Tak for du tog dig tid til at give respons – jeg er ogsÃ¥ helt vild med de boller
Det er de bedste burgerboller jeg nogensinde har bagt. De er ligesom rigtige burgerboller…. Bare bedre og hjemmebagte.
Hej Katrine, tak for din tilbagemelding
De er nemlig helt suveræne 
De er fantastiske – tak !
De er nemlig fabelagtige! og selv tak
De ser rigtig gode ud dine burgerboller og sikken nogen dejlige store billeder af maden
Jeg er heller ikke den store fan af coleslaw, men forrige gang vi fik pulled pork, lavede jeg en fedtfattig coleslaw, som blev rigtig god. Den kan anbefales at prøve.
Fantastiske boller 😀
Fremragende opskrift!!!
Den eneste ulempe er, at det nu er slut med at købe færdige burgerboller. NÃ¥r man har prøvet dem her, vil man aldrig mere sætte tænderne i færdigkøbte boller… 😉
de ser super gode ud. regner med at jeg skal lave dem til i morgen, der er jo rigeligt med med steg i overskud efter jule aften, så der står den på hjemmelavet burger med rester. nem og hyggelig måde at fejre 1 jule dag
Alletiders idé til lækker restemad – hÃ¥ber det smagte!
Pingback: Hvad har du sidst bagt? Del 2 - Side 840
Som “ikke bager” kan jeg som slagter sige at det er de bedste burgeboller jeg nogensinde har smagt ,suveræne til hjemmelavet burger.
Hej Torben, godt du kunne lide dem! jeg har faktisk heller ikke hørt om nogen der kan kigge begejstret pÃ¥ en købe-burgerbolle bagefter – det er bare ikke det samme længere 😉
Hej Sanne 1000 tak for en super god opskrift, de er SÅ gode at jeg ALDRIG køber burgerboller mere. Min familie troede ikke helt at man kunne lave sådan nogle gode boller selv, men godt vi fandt din opskrift.:-) Takker mange gange.:-)
Er der nogen der har prøvet en grovere udgave med udgangspunkt i samme opskrift eller er det et no-go?:)
De er helt fantastiske – gæsterne var sÃ¥ imponerede:) SÃ… tak for opskriften. Vil de være egnede til at fryse?
Elsker denne opskrift. Er der nogen der har prøvet at fryse dem
Det gÃ¥r fint at fryse dem – det er altid godt til en snæver vending – Har dem i ovnen nu med 1/4 ølandshvede – tilsatte en smule ekstra gær for at være sikker pÃ¥ at de hævede ordentligt – de er mega store og fine – glæder mig til at smage!
Er det rigtigt at der skal 40 g sukker i, det er ret meget er det ikke?
Hej Dorthe.
40g sukker er ikke særlig meget og bollerne smager ikke sødt af det.
Fantastiske boller!
Hej!
Plejer aldrig at kommentere på opskrifter, men det bliver jeg nødt til at gøre idag! Dette er verdens bedste burgerboller, uden tvivl, super nemme, super god smag og fantastisk konsistens:-)
Køber aldrig færdige boller igen;-)
Hej Sanne, De ER supergode :-). Har du prøvet at bage en lidt tungere / grovere version?
Ingen coleslaw OMG!!!
Jeg faldt over disse i dag efter en kort jagt på en burgerbolle-opskrift uden mælk.
Ikke fordi vi er allergikere, men fordi der ikke var noget i køleskabet… ;o)
Da jeg var kommet i gang, viste det sig, at vi også var low på hvedemel.
Det endte med, at jeg lavede dobbeltportion med ca. 350 g hvedemel, ca. 150 g sigtemel, ca. 150 g fuldkornshvedemel, lidt durummel og rugmel for resten. PÃ¥ toppen kom der økologiske sesamfrø – ikke fordi vi er øko-purister, men fordi de lÃ¥ øverst i skuffen.
Og jeg mÃ¥ give resten af det kommenterende folk pÃ¥ denne side ret – de er fantastiske! Nu har jeg ikke prøvet dem med ren hvedemel, men jeg ser ingen grund til ikke at lave dem pÃ¥ “min” mÃ¥de igen næste gang.
Velbekomme!
Fantastiske boller! Kan de mon langtidshæve over feks natten?
Skøn hjemmeside! Dine burgerboller er bare fantastiske. Og lette at lave ?
Helt igennem en super god opskrift!
Et godt fif i stedet for coleslaw: Revet gulerod, revet hvidkÃ¥l og revet æble sammen, og ingen dressing. Det smager himmelst – sprødt og frisk pÃ¥ samme tid…
Med 3-4 gulerødder, 1/4 lille hvidkål og 1 æble uden skrald kommer man langt.
Hej. Helt igennem fantastiske boller. Jeg har ikke købt siden jeg lavede dem her første gang. De er fantastiske uanset hvilket fyld man putter i.
Men jeg har lige et spørgsmål:
Kan man langtids hæve dem? Hvis ja, hvordan gør man sådan noget fint noget?
Kan de fungere selvom man ikke har en røremaskine så ved håndkraft?
Hej
er det meningen at dejen skal være meget klistret under første hævning? Eller bør jeg tilsætte mere mel? 