En sprød panering der kvikker et stykke kyllingebryst op til ren luksus! Kyllingen er nem lavet og er både lækker at se på og skøn at bide i! Egentlig forestiller jeg mig snildt at krydderurterne kan varieres og dermed er retten jo perfekt til en spirende sæson med krydderurter.
Opskriften er nem, og skulle man ske at være skeptisk overfor parmesanost kan den udelades – selvom jeg vil argumentere for dens gode egenskaber i paneringen 😉
Til en god aftensmad brugte jeg (2 pers.):
- 2 kyllingbryster
- 2 dl rasp
- 2 æg
- 4 spsk. Hakket persille
- 50 g revet parmesanost
- Olie/smør
- Salt/peber
Flæk kyllingebrysterne og del dem i 4 tynde fileter. Pisk æggene sammen med en gaffel i en dyb tallerken. I en anden tallerken blandes rasp, ost og persille. Vend kyllingen i æg inden de dækkes godt i paneringen. På en varm pande steges kyllingen gylden og sprød med salt og peber.
Vi nød kyllingen med en blandet salat og det var virkelig lækkert – en forvokset nugget 😉 – skal det være ægte milanese, skal det vidst serveres med noget citrussmagende, meen det blev det jo så altså ikke lige til i denne omgang 🙂
Et kort indlæg – livet holder mig travlt beskæftiget! Men snarest vender jeg tilbage med en hækleopskrift!