I dag var vi på en 6 km gåtur i det friske efterårsvejr med Manfred, så aftensmaden skulle være let – men også lidt til den gode side nu det er søndag jo. Derfor faldt valget på koteletter i paprika – én af de eneste retter der får kæresten til at nyde en kotelet.
Retten er lavet lidt på slum, og kan sagtens tilpasses ud fra eventuelle rester i køleskabet. Pas på med tomatkoncentratet – det kan hurtigt blive en besk og bitter ret. ( creme fraiche’en eller en rest madfløde/mælk kan dog som regel redde meget). Til aftenens ret brugte jeg:
- 5 koteletter (kan justeres efter antal mennesker, men husk de skal kunne være på panden alle sammen. Alternativt kan de få en tur i et fad i ovnen hvis der skal laves store portioner)
- 1 pakke bacon tern/skiver efter smag og behag
- 1 løg
- 1-3 fed hvidløg efter smag
- 400 gr friske champignon
- 1 lille tsk tomatkoncentrat
- 120 ml (dvs ca en kvart) tomat púre (jeg bruger helst Beauvais)
- 2-3 dl vand
- 1/2 boullionterning (gerne svin)
- 1-2 dl creme fraiche
- 1 spsk hvedmel
- 1 tsk tørret merian
- Paprika
- salt og peber