Tomatbagt farsbrød

Efter en lille periode med dødvande og “venstrehånds produktion” ved køkkenbordet er jeg nu i gang igen med lidt mere inspirerende projekter. Lige for tiden står den på julegavehækling, men indtil den er prøvet på en fod er den lige udokumenteret.

I dag skulle der prøves noget nyt og jeg bestemte mig for et tomatbagt oksefarsbrød. Egentlig er opskriften simpel og kan varieres efter smag og behag eller hvad man nu har liggende der skal bruges. I dag var målet dog bare at få fyldt en masse grønt i og give det en krydret smag. Retten blev nydt med ris og en god gulerodssalat med rosiner og solsikkekerner, vendt i ananassaft.

Til farsbrødet brugte jeg :

 • 400 g oksefars 9-12%
 • 2 små finthakkede løg
 • 2 fed finthakkede hvidløg
 • 2-3 finthakkede gulerødder
 • 2 spsk ketchup
 • 1 håndfuld fintklippet purløg
 • Fetaost i tern (efter smag)
 • 1/2 finthakket rød peberfrugt
 • 1/2 dl havregryn
 • 1/2 rasp
 • 1 dl mælk
 • 1 æg
 • salt, peber, chili, oregano og paprika
 • 1 ds hakkede tomater
 • 2 friske tomater
Raspen sættes i blød i mælken indtil al væden er optaget (ca 5 minutter). hak alle grøntsager og bland alle ingredienserne sammen, pånær de hakkede og friske tomater. Tænd ovnen på 200 grader. Farsen har bedst af at trække i køleskabet i ca 20 minutter, men kan sagtens tilberedes med det samme.

farsen formes i et ildfast fad, overhældes de hakkede tomater og toppes af med skiveskårne tomater, salt og peber. farsbrødet bages ca 50 minutter midt i ovnen (alt efter tykkelse) og voila – nem aftensmad der for 2 personer snildt rækker 2 dage.

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!