Kagecreme og chokoladepynt

I dag skulle der laves lidt sidste forberedelser til svigermekanikkens visit i morgen. Til walesstangen skulle der laves kagecreme, som egentlig er nemmere end købepulveret, smager helt fantastisk (kunne leve af det, hvis det havde et kalorieindhold der ikke slog ihjel på en uge) og ingredienserne har jeg stort set altid stående alligevel.

Til kagecremen brugte jeg

  • 2 æg
  • 3 dl sødmælk
  • 3 spsk mel
  • 3 spsk sukker
  • 1 stang vanille (både korn og stang)
Flæk vanillestang og put både korn og den tomme stang i kasserollen. Bland resten af ingredienserne i kasserollen og pisk det godt sammen. Sæt over medium varme og pisk til det begynder at tykne. Pisk grundigt til cremen er ensartet og tyk. Fisk vanillestangen op og hæld cremen i en skål. Lad cremen køle helt
ned inden brug.

Som pynt ovenpå walesstangen bestemte jeg mig for at lave lidt chokoladedekoration. Jeg bruger altid Odenses chokoladeovertræk, da det er simpelt at temperere og altid får en flot overflade. Jeg smeltede det over vandbad. Forinden havde jeg lagt bagepapir ud til at “tegne på” og trukket en lille frysepose ud over et glas – for nemt at kunne hælde det smelte chokolade i og klippe et lille hjørne af 
Derefter gælder det egentlig om at være småhurtig og behændig. pas på ikke at “tegne” for tyndt – så kan det blive svært at løsne uden at ødelægge. det bliver lækkert at bage vandbakkelsen samle det hele i en flot stang i morgen.

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!