Walesstang og kagemand

Efter dage med indledende forberedelser var det endelig dagen det hele skulle samles og serveres, i anledning af svigermekanikkens fødselsdagsvisit.
Jeg bagte to vandbakkelsesstænger, den ene til en almindelig “kagemand” og den anden til en walesstang.

Til walesstangen forsøgte jeg at lave den lidt smallere og lidt højere, og deruover klippe den i siden med det samme den kom ud, så bliver den mere sprød end ellers.
Kagecremen fra dagen før, skulle laves til flødecreme. Jeg brugte en kvart piskefløde, det blev pisket meget stift. den bedste måde at legére sådanne to fede ting er følgende:
tag 2 gode skefulde flødeskum og put det ved cremen – pisk det godt sammen. Hæld den blandede masse tilbage til resten af flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det er ensartet.

Toppen af vandbakkelsen fjernes nemmest ved at klippe den forsigtigt at hele vejen rundt. Dererfter smøres bunden med hindbærmarmelade og flædecremen tylles på i et passende lag.
Toppen lægges på igen og der sprøjtes nu en streg ned midt-langs. Stangen pyntes med chokolade, vindruer og traditionelt kiwifrugter – dem valgte jeg dog fra. Istedet blev det fint med chokoladepynten som finish.

Den sidste vandbakkelse blev pyntet på traditionel vis med glasur og slik af kæresten, begge udgaver var et stort hit hos gæsterne

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!