Krydrede pebernødder

Jeg har i mange år undgået pebernødder i julen. Jeg har oftest fundet dem kedelige og de er sjældent hjemmebagte når de serveres, ingen kritik her – men de købte er ikke mindre kedelige for mine smagsløg. Men siden aftenen i morgen skal tilbringes med to dejlige unger, tog jeg alligevel tilløb til at prøve pebernødder igen – og hvilken oplevelse!

Opskriften er fra lagkagehuset, der viste offentliggjorde den i Godmorgen Danmark, og siden har den floreret i blogland. Pebernødderne er velkrydrede og mere runde i smagen, faktisk minder de mig slet ikke om smagen på de købte. Dejen laves på 5 minutter med håndmixeren og så dufter hele huset af krydderier.
Til 4 tætbelagte plader skal der bruges:
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk hvid peber
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 dl piskefløde
Pisk smør og sukker sammen til en ensartet masse ( giv evt. smørret 15 sekunder i mikroovnen så det bliver blødt, men pas på det ikke smelter) og pisk derefter fløden i (pas på med hastigheden i starten, ellers sviner det) til en ensartet masse. Alle de tørre ingredienser blandes i melet, piskerisene skiftes ud med dejkrogene og  det hele røres nu godt sammen.
Dejen kan let samles med hænderne og er ikke slem til at klistre. Dejen deles i håndstore klumper der rulles ud til tykkelsen af en lillefinger, hvorefter den deles i stykker der kan trilles.
Pebernødderne flyder ikke meget ud, men hæver istedet mere opad – så de kan sagtens stilles tæt på pladen.
Kagerne bages 8-10 minutter, midt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 200 grader eller til de er let gyldne – dette er lyse pebernødder så hold godt øje med uret og husk du kender din ovn bedst.
Til sidst på denne 2. advent vil jeg blot vise denne smukke flaske mjød jeg faldt over i Metro i dag, sikke et spændende udvalg de havde – men da jeg så denne “ygdrasil mjød” var jeg solgt. 
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!