Knasende Fedtebrød

I dag fik vi familie på besøg til julegavebytning og hygge og i den anledning passede romsnitter, bedre kendt som fedtebrød, rigtig godt ind. Opskriften er i år AMO’s og er bestemt også den jeg vil bruge fremover. De blev utroligt sprøde og smagfulde, derudover er de noget nær det nemmeste og hurtigste jeg har bagt.

I småkageopskrifter, har jeg ladet mig fortælle at det er en god idé at være nøjeregnende med målene – og denne gang har jeg ikke fraveget opskriften – jeg lavede dog halvanden portion af glasuren da glasurlaget ikke skal være alt for tynd til disse småkager. Jeg skriver den originale opskrift her ;

  • 125 g hvedemel
  • 1/4 tsk hjortetaksalt
  • 125 g smør
  • 65 g kokosmel
  • 65 g sukker

Glasuren består af;

  • 3-4 dråber romessens (eller 1 spsk. rigtig rom)
  • ca 2 spsk vand
  • 100 g flourmelis
Forvarm ovnen til 200 grader. Bland mel og hjortetaksalt sammen (gerne med sigte) og rør det godt sammen med smørret (jeg brugte håndmikseren og dejkroge). Tilsæt resten af ingredienserne og rør det til en ensartet masse. Dejen samles med hænderne, deles i 3 og rulles nu ud til pølser der trykkes let flade med håndfladen.
Stængerne bages midt i ovnen 10-15 minutter – til de er gyldne. Imens røres glasuren, husk den skal være rimelig tyk.
Når de varme stænger kommer ud, smøres glasuren på og stængerne skæres i snitter. Lad småkagerne køle af på en bagerist et køligt sted. Når de er kølet helt af kan de pakkes i en småkagedåse og gemmes et hemmeligt sted – så holder de længst tid.
Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

Fantastisk med en kommentar!