Baileys kugler og andet konfekt

Baileys Kugler

De sidste nye opdagelser jeg gjorde i dag var Baileys kugler – eller dvs. en billig kopi Bailey fra Lidl, men lige godt smager det nu altså når det alligevel tilsættes marcipan.
Til min portion brugte jeg:

  • 200 g marcipan
  • 1/2 dl Baileys eller anden creme likør
  • overtrækschokolade
Likør og marcipan røres til en ensartet masse, gerne med håndmikser, og stilles på køl natten over. Kuglerne kan derefter trilles til kugler og overtrækkes. Massen bliver dog ret lind selv efter de har været på køl, så jeg lagde de trillede kugler på et spækbræt og smed dem 10-15 minutter i fryseren inden jeg overtrak dem. De må endelig ikke fryse, men gerne køles ned så de er lettere at overtrække.
Jeg overtrak mine med hvid chokolade og pyntede dem derefter med lys og mørk. Pynten gøres lettest ved at dyppe en gaffel i den smeltede chokolade og derefter svinge den (lidt aggressivt, men pas nu på omgivelserne)  hen over konfekten.
Det øvrige konfekt


Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!