Midtvejs i en Meyer

I dag er dag 5 på mit surdejseksperiment og indtil videre er det Meyer der efter min mening opfører sig bedst. Den vil hele tiden skille, men jeg har rørt den sammen måske 4-5 gange om dagen alt efter hvor godt jeg husker det – temperaturen har ikke drillet til trods den står inde i et skab og hygger sig.

Som dagene går har den ændret duft og opførsel. Han har været livlig og skummende, lige nu tager han vidst bare en slapper. Det ligner at der skabes mere væde som dagene går – men lige nu har jeg ingen indikatorer der tyder på fejludvikling.

I forhold til hvedesurdejen har den måske mest af alt voldt kæresten problemer der mener den der lige heftig nok i lugten, jeg har dog svært ved lige at kunne lugte det.

Til gengæld kan jeg virkelig se hvordan dejen suger det mad og vand til sig den gives – og i løbet af en nat kan spise sig igennem en god portion. den har også ændret opførsel og nu er jeg når til slutningen af fasen – som så skal gentages de næste knap 3 uger.

Jeg fortsætter med Meyer – det bliver en stor dag når han skal anvendes … så må jeg se bagefter om jeg kan lure en smartere opbevaring af ham.
Nu er de begge blevet rørt lidt og australieren fodret, så har man da fred for dem natten over 😉

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  1. Hej
    Jeg har også gang i en surdej fra Meyer, jeg havde dog ikke forstået at den skulle fodres. Men kun røres i, i 10 dage og så skulle den være klar.
    Men tror efter at have set dine billeder og læst din post at jeg fodre den med lidt mel, her til aften…

  2. Hej Busk,
    Det er skam rigtig forstået at Meyer ikke skal fodres (selvom jeg nu ikke tror der sker noget ved det) .. det er min hvedesurdej jeg fodrer – jeg har nemlig opstartet 2 surdeje jeg forsøger mig med 🙂
    Og så undskylder jeg hvis det er skrevet lidt uklart, men er sikker på din Meyer nok skal blive god – den virker indtil videre meget taknemmelig og nu skal min i bagværk senere i dag 🙂

Fantastisk med en kommentar!