Hakkebøf med et pift

Puha, sådan en opstart i en vuggestue er nu altså hård – det har da krævet tidlige sengetider så weekenden bydes velkommen så alle indtryk kan synke ind – allerede nu er jeg da oppe på ca 10 navne .. så mangler jeg bare 30 😉 Indtil videre tegner det til at blive 6 lærerige og gode måneder.

Når nu sådan en hakkebøf kan være lidt kedelig i sig selv og man gerne vil strække de 450 g oksekød lidt længere – så er grøntsager og krydderurter en lækker løsning.

Til aftensmadens bøffer brugte jeg således (alle mængder kan tilpasses efter smag og behag);

 • 450 g hakket oksekød
 • 1 stort fed hvidløg
 • 1/2 finthakket løg
 • 1/2 finthakket rød peberfrugt
 • 1 lille håndfuld grofthakket persille
 • 1 æg
 • 100 g fetaost i tern (jeg brugte Løgismoses krydrede på 5 %)
 • 1 tsk chili
 • 2 tsk paprika
 • rigeligt med salt og peber
Farsen røres sammen og stilles på køl i 30 minutter for at trække. Herefter er farsen klar til at blive formet og stegt til saftige bøffer. Vi fik bøfferne med frisk salat og lunt ølandshvedebrød med smør – kongemiddag på en hverdag 🙂
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

 1. Hej Alice,alt efter fastheden på det feta du vælger vil det smelte mere eller mindre. jeg valgte en rimelig fast feta, men det bliver stadig en cremet konsistens 🙂 jeg har ikke oplevet at det sådan vil flyde ud på panden eller andet bøvl 🙂

Fantastisk med en kommentar!