Fyldig og cremet jordbærcheesecake

I anledning af Superbowl havde vi her til aften visit af svoger og svigerinde til lidt hygge – selvfølgelig med god mad. Aftenen skulle selvfølgelig være amerikansk inspireret – så cheesecake var oplagt. Egentlig har jeg kun lavet cheesecake en enkelt gang før og var ikke videre begejstret, jeg valgte dog at tage chancen igen – og heldigvis for det, for den smager jo fantastisk 🙂
Opskriften er inspireret af NYBH, men jeg lavede en del ændringer undervejs – så jeg skriver den her som jeg har lavet den 🙂 OBS: kagen skal meget gerne laves dagen før så den kan “sætte sig” 🙂

 Til en almindelig springform på 26 cm brugte jeg:

 • Til bunden:
  • 200 Digestive kiks
  • 100 g grofthakket hvid chokolade
  • 120 g hakkede mandler med skal
  • 100 g smør, smeltet og let afkølet
 • Cremen:
  • 400 g Philadelphia (ikke light!)(Mascarpone kan også bruges)
  • 5 dl creme fraiche 38%
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 2 stænger vanille
 • Top:
  • 250 g frosne jordbær (andre bær kan fint bruges, men sukkermængden skal justeres)
  • 0,5 dl vand
  • lidt citronsaft
  • 1 vanillestang
  • 3 blade husblas
Hele kagen kan faktisk laves i en blender, men siden jeg pt er uden blender skriver jeg den som jeg lavede den – men til jer heldige blender-ejere, kan det være en meget hurtig kage 🙂
Start med at tænde ovnen på 190 grader.Kom kiks i en stor frysepose, klem luften ud, luk posen godt og knus nu kiksene ved at give posen en tur med kagerullen. Ryst posens indhold med mellemrum til kiksene er knust til en grov mel. Hak mandlerne efter behag – jeg hakkede både mandlerne groft og chokoladen meget groft. Bland de tørre ingredienser godt sammen, overhæld med den afkølede smør og rør til smørret er fordelt. Hæld blandingen ud i en god springform og tryk bunden godt fast med håndroden. 
Pisk med håndmikseren osten, æggene, 50 g sukker og korn af 1 vanillestang sammen til en luftig, ensartet masse. Hæld cremen over kiksebunden og bag det midt i den forvarmede ovn i ca 20 minutter – eller til cremen er blevet “fast i formen”. 
Tag kagen ud af ovnen, uden at slukke den, og lad den køle lidt ned imens næste lag laves. Pisk creme fraiche med korn af 1 stang vanille og 50 g sukker, hæld det over kagen og bag den igen i 10 minutter. Lad nu kagen køle ned inden den sættes i køleskabet natten over – minimum 6 timer.
Jordbærtoppen lavede jeg først i dag hvor kagen skulle serveres, men det kan sagtens puttes på kagen på bagedagen. Start med at koge jordbærrene op sammen med sukker, kornene og den tomme stang vanille. Smag til med en smule citron. Udblød husblassen i en skål koldt vand i 5 minutter inden det er klart til brug.
Når saucen er klar – tages den af blusset og kæles lidt ned inden de håndvredne husblas-blade tilsættes og røres godt rundt. Hæld blandingen over kagen og stil den igen køligt – og voila! 
Kagen bliver cremet og fyldigt, dog stadig luftig i konsistensen – jeg tror det er på grund af piskningen. Bunden bliver utrolig sprød og smager vidunderligt, jeg ville dog ikke tøve med at undlade den hvide chokolade eller endda skifte ud med grovhakket mørk – Uhm. Mandlerne giver godt knas og alle elementerne går ligesom bare op i en højere enhed når de rammer tungen – en kage jeg anbefaler alle der vil høre på mig! 🙂
Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

 1. Tak 🙂 Den smager simpelthen også lækkert 🙂 Har lige fået et stykke efter en god arbejdsdag – den bliver ikke dårligere af at stå lidt længere .. uhm .. 🙂

Fantastisk med en kommentar!