Sesamrullet kalkun med hjemmerørt hvidløgssmør

Aftenens menu i går skulle have et amerikansk præg og helt tilfældigt faldt vi over nogle vanvittigt billige kalkunlår hos den lokale købmand – så “turkey” skulle det selvfølgelig være. Jeg fandt en opskrift hos Arla som jeg tilpassede lidt i mængder og så den passede til kalkun i stedet for kylling, men paneringen passer sig rigtig godt til både kylling og kalkun.
Til paneringen brugte jeg (mængderne kan snildt tilpasses):

  • 8 store kalkunlår 
  • 1 1/2 dl sesamfrø
  • 1 dl rasp
  • 1 spsk groft salt
  • 2 tsk paprika
  • 2 æg
Start med at tænde ovnen på 200 grader. Pisk de 2 æg let sammen på en stor, flad tallerken. På en tilsvarende tallerken blandes de tørre ingredienser. Kig lårene godt efter for fjer og træk gerne skindet godt op omkring inden det rulles i først æg og derefter i paneringen.
Lårene lægges i en dyb bradepande med bagepapir og sættes i ovnen 60-75 minutter, låret er et stykke saftigt kød og der er både fedt og væde der vil løbe ud i bradepanden – så kødet skal nok blive saftigt og mørt.
Efter en time er lårene sprøde og saftige og klar til servering, de har et let præg af paprika men mest en sprød og fyldig smag fra sesam – virkelig lækkert. 
serveret med lunt ølandshvedebrød, salt og bagt kartoffel – mums!

Hvidløgssmør
Til de lækre kalkunlår skulle der serveres bagte kartofler og smørrelsen faldt på hvidløgssmør efter svigerfars opskrift. Opskriften kan tilpasses efter smag, den kan bl.a. smage lækkert med en pift salt, friskhakket persille eller andre krydderurter.

Opskriften består af:

  • 125 g smør
  • 180 g margarine
  • 4 pressede fed hvidløg
  • evt. et lille drys salt
Det bløde smør og margarine piskes grundigt med salt og hvidløg – gerne med håndmikser eller køkkenmaskine indtil smørret bliver hvidt og luftigt – det tager ca 10-15 minutter så hav tålmodighed. Når smørret er hvidt og luftigt puttes det forsigtigt i beholder og det kan enten stilles på køl eller i fryseren. Det smager fantastisk i en bag kartoffel eller på et lunt stykke brød og er en opskrift der har floreret godt rundt ved svigermekanikken – prøv den og bliv afhængig 😉
Så er jeg også lige nød til at vise min nye lille køkkenkammerat – jeg fik ham til halv pris (99,-) i Imerco og han er fantastisk. Det er bestemt ikke for at gøre reklame, men hvis du ligesom jeg har været igennem utallige hvidløgspressere med skuffelse og nogen gange hidsighed til følge – ja så er her endelig en presser der virker! Mærket er Jamie Oliver og den kan sørme både slice og presse, eneste ulempe er dog at den vejer et ondt år – så man skal ikke tabe den ned over tæerne 😉
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!