Luftig råcreme med frisk frugt

Uf.. det er altså sagen. I anledning af Valentinsdag skulle vi have lidt sødt og med det friske frugt mætter det utrolig godt, er knapt så usundt men smager syndig godt!
Som barn spiste jeg usvigelig meget råcreme med friskplukkede hindbær – og jeg drømte mig da også tilbage til hindbærbuskene da jeg fik en mundfuld af dette vidunder – og det vil jeg klart anbefale også at prøve!
Er man travl kan den gammeldaws servering med konservesfrugter også smage ret så lækkert 🙂
Jeg beklager lidt dårlige billeder, jeg er på nogle stærke smertestillende som efterveer på en influenza – så jeg var ret så groggy da retten blev lavet 😉

Til en portion der rækker til 4 personer bruges der:
  • 1 bæger past. æggeblommer (dvs 2 æggeblommer)
  • 2 spsk sukker
  • korn af 1 vanillestang
  • 2 dl piskefløde
  • Revet mørk chokolade
  • Frisk frugt efter smag

Du skal bruge 2 piskeskåle. Start med at piske æggeblommer, vanillekorn og sukker sammen til en fyldig og hvidlig æggesnaps. I en anden skål piskes fløden let – det er en myte at den skal piskes stiv, lad den i stedet være let pisket til den kun lige vil tage form af piskeriset.

Nu vendes de to cremer, grundigt men forsigtigt sammen med en dejskraber til massen er ensartet og lind. Det skal serveres med det samme.

Cremen bliver let og smagfuld – jeg tror næste gang jeg vil tilsætte en smule mere æggemasse i forhold til fløden for at forstærke cremesmagen. Derudover vil jeg næste gang bruge en lidt større stang vanille – men jeg er også en sucker for vanille. Sjældent har vi spist så meget frisk frugt til dessert, som i går .. det er en fantastisk lækker dessert … og endnu bedre: der er til en lille portion igen i aften, syndige frugter 😉

I går blev jeg så glad, da kæresten kom med de fineste blomster til mig – den søde tanke der ligger bag bevæger mig altid 🙂

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  1. Enig, for lidt æggemasse og sukker. Mindst en blomme mere og en spsk sukker. Det smager lidt for meget af fløde.

Fantastisk med en kommentar!