Et jordbær så jeg skyde ..

.. Nåerh ja, en jordbærplante for at være mere eksakt. I disse tøvejrsdage fik jeg taget mod til mig og kigget på jordbærplanterne ude på svalegangen. I tocifrede frostgrader havde jeg småbekymret kigget på mine halvslatne jordbærplanter og mentalt forberedt mig på at plante nye.
Planterne er flere forskellige sorter og nogle af dem dyrkede jeg selv frem fra frø – og fik allerede et par bær ud af dem samme sæson – men denne sæson skulle de gerne for alvor smages på.

Som I kan se, blev jeg glædeligt overrasket – ja næsten lidt småekstatisk da jeg efter lidt trimning fandt små skud i både mine købte planter og dem jeg selv havde dyrket frem – så det tyder på en lovende jordbærsæson. Sorterne kan jeg jo desværre ikke huske, men der er valgt forskellige planter ud fra at der gerne skulle være bær det meste af sæsonen 🙂
Et lille tip til dig der heller ingen have har: I de fleste supermarkeder, tankstationer m.m. sælger de deres blomsterbuketter i sorte plastspande uden hank. Spandende betragtes som engangsspande som butikkerne smider ud fra uge til uge – de fungerer rigtig godt som “plantespande” og i og med butikkerne betragter det som affald – er det nemt at få en aftale i stand om at hente spandende gratis (eller en for en lille ting til den grøntansvarlige 😉 )
Spandende kan der skæres et lille hul i bunden i og så er de perfekte til tomatplanter, radisser, salat – ja hvad fantasien rækker til 🙂

På svalegangen fik jeg endvidere tilføjet lidt forårsstemning på mit bakkebord, påskeliljerne der stod derude måtte dog lade livet til frosten – så de er kommet i varmere omgivelser for at se hvad der kan reddes.

Derudover fik jeg lige bestilt en masse frø til årets grønne projekter. Jeg har ikke særligt grønne fingre – men er overbevist om at de også kun opnås ved interesse og øvelse. Jeg ved ikke super meget om planter, og jeg lavede da også et par fejl som jeg selvfølgelig skal forsøge at lære af. Derfor var jeg SÅ begejstret da jeg fandt et sted hvor der er rigelig information og udvalg og ry for god kvalitet og service så man kan tage et informeret valg – og så sparede jeg også penge i forhold til sidste år. Hvis du mangler frø, mere eller mindre eksotiske, kan du se det her. Det skal lige nævnes, jeg er ikke ude på at reklamere – men bare anbefale et godt sted jeg er faldet for 🙂

Anton fik sin sele på og lånte Manfreds snor – så kunne han få lov at være med 🙂 han faldt straks for muslingerne jeg samlede ind i Skanderborg sø på vores campingferie sidste sommer.

Print Friendly, PDF & Email

Tags

Fantastisk med en kommentar!