Pølsehorn og sandwichbrød i ét

Med aftenmøder, vejledningsmøder, referater og statusopgørelse på egen faglige udvikling so far – kombineret med indkaldsdage på seminariet til supervisonskursus må jeg overgive mig til følelsen af at ligge vandret. Når man er småperfektionistisk anlagt er det umådeligt svært at erkende tiden ikke tillader, at alle mål fuldføres som planlagt.
Heldigvis har køkkenet altid været den perfekte terapi for mig – så da jeg havde 4 timer mellem en vagt og et aftenmøde blev jeg hurtig i humør til at lave lækker aftensmad til at medbringe på mødet: en sandwich med kalkun, grønt og sprødstegt bacon i en friskbagt burgerbolle – Uhm!

Opskriften gav mig pølsehorn ud af 1 pakke pølser og ca. 9 sandwichboller. Den bærer også præg af et meget alsidigt udvalg af mel i mit skab lige nu og mine fortsatte forsøg med ølandshveden både i smag og “opførsel”:

 • 75 g gær
 • 4 dl lunkent vand
 • 100 g smeltet smør
 • 1 g cremefraiche 
 • 2 æg
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 150 g groft ølandshvede
 • 50 g fuldkornshvedemel
 • 50 g grahamsmel
 • 500 g hvedemel
 • 1 pakke gode pølser
 • drys efter smag fx græskarkerner, sesam el.lign.

Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt cremefraiche, 1 æg, smør og en smule mel inden salt og sukker blandes i. Brug nu håndmikser eller køkkenmaskine til at ælte melet i dejen og ælte dejen elastisk – vær opmærksom på, at ølandshveden kan trække mere væske end man lige regner med men den skal til gengæld æltes grundigt så giv dejen 10-15 minutter til den er elastisk og slipper skålen.

Den æltede dej stilles lunt og tildækket en times tid – som I kan se var min 3 liters skål lige det mindste til den hæveivrige fætter 🙂 Efter hævningen slås dejen ned og deles i 2. Den ene del rulles nu ud og deles i trekanter, pølserne kan pakkes ind i. Den anden del formes til boller og begge bageplader efterhæver nu ca. 45 minutter. I mens forvarmes ovnen til 200 grader.

Sammenpisk det sidste æg med en teske vand og pensl brødet inden det bages 12-15 minutter. Lad brøddet køle af på en rist og skal de fryses så pak det i fryseposer mens det stadig er lunt.

Næste gang vil jeg tilsætte mere ølandshvede for at forstærke den lækre smag – derudover vil jeg nu anbefale jer at kaste jer i lag med fuldkornshveden – den er bare herlig i bagværk og allerede blevet uundværlig i mit køkkenskab 🙂
Nu kalder dynen tidligt i aften, og så drømmer jeg mig hen mod weekenden der blandt andet indebærer lidt fødselsdagshygge ved svigermekanikken og et guldbryllup 🙂

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

 1. Hej kan det godt passe at der kun skal 1g cremefraiche i dine sandwichbrød/pølsehorn for det lyder da ikke af meget knus

Fantastisk med en kommentar!