Kokostoppe

Bedst som man tror energien er brugt op 5 minutter før man har fri fra arbejde kommer man ud og mærker solens stråler på kinderne – Arhmen altså, hvor er foråret altså bare min årstid, og nu er det jo officielt trådt i kraft 🙂
I dag fik jeg jo så tanket solstråler op og det resulterede i en uimodståelig trang til at bage lidt og siden det nu er fredag i morgen – bliver man sikkert populær ved kollegerne når man kommer med en bid til den søde tand.

Valget faldt på kokostoppe i den helt traditionelle udgave, nederst kan du dog se hvordan opskriften bl.a. kan “spices” op 🙂 Til 2,5 bageplade små kokostoppe brugte jeg:

  • 3 xl æg (4 almindelige)
  • 2 dl sukker
  • 400 g kokosmel
  • 100 g smør
  • 100 mørk chokolade
Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret i mikroovnen og imens det svaler piskes æg og sukker luftigt. Smør og kokosmel vendes i og massen sættes på køl 15 minutter for at samle sig.
Bagefter samles toppene  med teskeer, eller fingrene alt efter temperament. Når toppene er samlet, tages en skål vand til at fugte fingrene i og overfladen på toppene glattes let.
Bag toppene midt i ovnen til de gyldne, mine små toppe fik ca. 10 minutter. Imens toppene køler af på en bagerist, smeltes chokoladen over vandbad. Bunden af toppene dyppes og de lægges på bagepapir og stilles et køligt sted til chokoladen størkner.
De kan opbevares i en kagedåse, hvis de når så langt altså 😉
har du mod på at ændre opskriften lidt kan der med fordel tilsættes fx 3 spsk fintrevet citron- eller limeskal eller 100 g revet marcipan, eller bare en teske vanillesukker 🙂
Men originalen smager nu altså bare skønt og inden jeg havde smeltet chokoladen, havde gemalen da også allerede taget livet af de første 5 😉
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Fantastisk med en kommentar!