Pasta med spicy tomat og røde linser

På sådan en onsdag, hvor weekenden kan synes langt væk, kan varme solstråler tilføre lidt ekstra energi – og sikken dag, det har jo næsten føltes som en sommerdag, altså vel og mærke hvis man sad i læ og sol 🙂
Lidt let mad sådan en dag er lækkert, og oveni er røde linser proppet med proteiner så mætheden er rigtig god, jeg tilføjede dog en enkelt kyllingfilet for at undgå gemalens ansigtudtryk hvis en middag uden kød blev præsenteret 😉

Retten blev ret stor og vi har rigeligt med rester i morgen, så til ca. 3-4 personer brugte jeg:

 • 1 spsk olie
 • 1 finthakket løg
 • 2 fed finthakket hvidløg
 • 150 g finthakket gulerod
 • 1 tsk chili (kan erstattes med frisk chili)
 • 2 dl grøntsagsbouillon 
 • 1 dl røde linser
 • 1 ds hakkede tomater (jeg brugte en brik Passata pastasauce fra Føtex – min absolutte favorit)
 • 1 kogt kyllingfilet i grove tern (kan udelades)
 • salt/peber
 • 400 g frisk pasta
 • Frisk persille og evt. lidt parmesan.
Start med at koge den eventuelle kyllingfilet – vandet kan anvendes til grøntsagsbouillon. Skyl linserne grundigt i en sigte og stil dem til afdrypning. Løg, hvidløg og gulerødder svitses i gryden et par minutter ved middel varme. Når løgene er glaserede tilsættes den tørrede chili og linser og det svitses igen et par sekunder under omrøring. Tomat og bouillon tilsættes og retten simrer nu i ca. 15 minutter til linserne er møre – saucen vil tykne så hold et øje på det.
Når linserne er møre, smages saucen til og tages af varmen og kyllingen tilsættes – lad det stå og trække lidt imens pastaen koger. Det hele serveres med et drys frisk persille og eventuelt en smule parmesan.
Det er en ret der kan justeres i styrke, jeg er selv utrolig dårlig til stærk mad men denne ret skal nu have lidt spark. 
Er du usikker på styrken kan der holdes lidt igen og eventuelt smages til med yderligere chili om nødvendigt.
Linserne er utroligt lækre og giver en dejlig mæthed – ikke for tung. Den fungerer lidt på samme måde som en kødsauce – en god hverdagsret, der kan bikses sammen i en fart 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!