sprødt græskarbrød

Lige et brød efter mit hjerte. Jeg elsker græskarkerner – smagen er svær at beskrive men synes at de sammen med sesam slår andre kerner med flere længder .. lidt sært, men dette brød understreger kun min påstand for hold nu op det er lækkert!

Brødet får en sprød og knasende overflade, et luftigt og saftigt indre kun afbrudt at den nærmest nøddeagtige smag fra de poppede græskarkerner. Derudover er det et brød der kræver et minimum af ingredienser – hvilket jo på sådan en butikslukket helligdag er temmelig rart 🙂

Til sådan et stort, flot brød brugte jeg:

 • 150 g græskarkerner
 • 35 g gær
 • 0,5 ltr lunkent vand
 • 2 tsk groft salt
 • 2 spsk olie 
 • 250 g durummel
 • 350 g hvedemel
 • Til pensling:
  • 1 sammenpisket æg
  • 50 g græskarkerner
Start med at riste græskarkernerne på en varm pande. De skal ristes til de “popper” og derefter afkøles – det tager sin tid, så er du utålmodig som jeg så smid dem i fryseren 10 minutter. Opløs gærret i det lunkne vand, tilsæt en smule af melet før salt, kerner og olie hældes ved – tilsæt nu resten af melet. Dejen æltes grundigt med håndmikser/køkkenmaskine i 10 minutter – dejen må gerne være godt klistret. Stil dejen lunt og tildækket 1 time til den har vokset sig til dobbelt størrelse. 
Efter forhævning hældes dejen ud på et melet bord og forsigtig formes et rund brød der løftes på bagepladen – er dejen for levende kan den sagtens hældes direkte over på bagepapiret og formes.
Lad dejen efterhæve 30 minutter og forvarm imens ovnen til 250 grader. Inden bagning pensles brødet og drysses med de sidste kerner.
Brødet bages midt i ovnen 10 min. inden der skrues ned på 200 grader og brødet bages ca 25 minutter til det er færdigt. Læg et stykke bagepapir over brødet efter 15 minutter – så undgås alt for meget skorpe.
Brøddet køles ned på bagerist inden det serveres enten til en god suppe eller med en god skive ost på – uhm!
Der har været lidt stille herinde – men sådan går det jo når man har travlt udenfor. Med familiearrangementer, overarbejde, praktikpapir-gøgl, nyt kamera og en muligvis syg Anton – ja så har køkkenet stået på standby. Heldigvis har påsken givet mulighed for at råde lidt bod på dette og sikke dejligt det var at kunne kreere lidt kærlighed i gryderne igen 🙂 Nu krydser jeg arme og ben for at frosten snart slipper så planterne begynder at tage lidt mere fart 🙂
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Fantastisk med en kommentar!