Hverdagspaella med kylling og gurkemeje

Altså, det mad vi får lige for tiden er simpelthen bare lækkert. Som barn fra landet er der stadig mange ting der virker temmelig eksotiske når kartofler og opbagt sovs med gris var menuen 200 dage af året. Men hvor er det nu fedt at lære flere retter at kende, flere krydderier at smage og mere handlefrihed ved køkkenbordet at udvinde. Derfor blev jeg lige fanget af denne paella – der med kyllingen også kan friste kæresten.

Portionen er meget stor og rækker til 4 personer, og tilbehøret kan meget vel være et godt brød og en meget simpel salat.

Til denne lækre paella brugte jeg:

 • 1 finthakket løg
 • 1 rød chili inklusiv kerner
 • 2 røde peberfrugter i tern
 • 1 spsk olivenolie
 • 2 spsk karry
 • 350 g kyllingfilet i tern
 • 250 g gulerødder i stænger
 • 200 g ris (jeg brugte parboiled)
 • 1 tsk gurkemeje
 • ca. 750 ml vand
 • 1/2 terning grøntsagsbouillon
 • 150 g frosne ærter
 • salt/peber
 • fintsnittet purløg eller forårsløg
Start med at stege peberfrugter, løg og chili bløde i en stor wok eller sauterpande. Tilsæt kyllingen, salt, peber, karry og brun kyllingen godt – karryen skal også gerne brændes godt af for at frigive smagen. Tilsæt nu gulerødderne og steg videre. Hæld nu risene og bouillonterning ved retten og tilsæt vand således det lige akkurat lader risene under vand. Bring retten i kog og lad det nu simre uden låg til næsten al væde er fordampet – men minimum 13 minutter så risene bliver møre.
Efterlad gerne lidt væde tilbage i bunden (ca.1-2 dl) så risene kan suge til sig igen og retten ikke tørrer ind. Kort før servering tilsættes de frosne ærter og det hele varmes igennem under omrøring. Server retten med fintklippet purløg som prikken over i’et. 
Retten her har en ingrediensliste der afspejler de fleste forrådskamre – og er utrolig nem at klaske sammen: minimal opvask, minimal arbejdsindsats og maksimal smag – bestemt en ret der ryger i hverdagskartoteket 🙂
Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

 1. […] I april fik jeg hæklet min første amigurumi: en ugle og den blev startskuddet til mange, mange, flere. Påskeferie havde jeg ikke meget af, så det bestod af let, men stadig lækker hverdagsmad – fx burger med stegte tomater og hverdagspaella. […]

Fantastisk med en kommentar!