Sprød falafel med brændenælde

Uh, denne opskrift har jeg altså glædet mig til at dele – for hold nu op hvor smager det bare himmelsk! Jeg vil da godt indrømme at det er første gang jeg smager falafler, og også første gang jeg begiver mig ud i at kreere sådanne små kugler.

Måske var det netop derfor at jeg efter at have læst utallige opskrifter, bestemte mig for at kaste mig ud i min egen – lidt nordiske udgave 🙂

Falaflerne her er nemlig fyldt med en god portion nælder, plukket på hundelufteturen ved at anvende posen som  handske – ellers er de jo knap så sjove 🙂
Til disse vidunderlige små falafler brugte jeg:

 • 200 g kikærter
 • 1 ltr. vand til iblødsætning
 • 1 finthakket løg
 • 3 fed knust hvidløg
 • 1 tsk. tahin
 • 1/4 ltr. friske brændenældeblade*
 • 1 tsk. groft salt
 • friskkværnet peber
 • 3/4 dl vand
 • 1 tsk. citronsaft
 • 1/2 dl havregryn
 • 3-4 spsk. hvedemel
 • 1 1/2 tsk bagepulver
 • 1/2 l smagsneutral olie til dybstegning (jeg brugte raps)
*Brug helst topskuddene da de er fyldt med A og C-vitamin. Brændenælden kan blancheres og fryses til senere brug. Brændenælden kan erstattes af spinat eller persille 🙂
Start dagen før med at sætte kikærterne i blød. Sørg for at skylle kikærterne grundigt inden brug, man kan sagtens fryse portioner ned bagefter – det gør det lidt nemmere næste gang. Kikærterne blendes grundigt. Imens overhældes brændenælderne med kogende vand, skylles i koldt og vil nu ikke længere kunne brænde – så de blendes ligeledes i “farsen”. Resten af ingredienserne, pånær bagepulveret, røres grundigt i farsen og den stilles i køleskabet for at trække i min. 30 minutter.
 
Olien hældes i en god gryde og varmes op til den syder om en tandstik. Bagepulveret røres i farsen og med en teske formes små “frikadeller”.
Kuglerne lægges 4 af gangen forsigtigt i olien og dybsteges til de er gyldne og sprøde. De lægges på fedtsugende papir og serveres lige som de er 🙂
Disse lækre, sprøde sager har en let nøddeagtig, mild smag der er enestående til mine smagsløg og en variant jeg vil anbefale alle der får mod på at kaste sig ud i kikærteverdenen. Ih, det bliver jo fantastisk at åbne madpakken i morgen når der venter sådanne små vidundere dernede … mums.
Nydt med en bellissalat og god tzatziki
Med en konfirmation i sigte, og én klaret i søndags, er programmet lidt komprimeret. Komprimeringen indeholder dog også en masse køkkeneksperimenter, planterier og hæklerier … måske derfor den er komprimeret 😉 .. Men når nu det er sjovt det hele, så opdager man jo næsten ikke at tiden forsvinder 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!