Sød forårskage med rabarber

Uh, denne kage er noget særligt. Jeg har altid været begejstret for rabarber – syren i de smukke stænger har dog altid begrænset romancen en anelse. Denne kage er dog helt perfekt til mig, små himmelske bidder forår, blandet med en fyldig vanille og en let fløde: fantastisk forkælelse ovenpå en ubeskriveligt hård uge.

Kagen er fra Amos “året rundt” og er egentlig lavet som den er foreskrevet. Den ville dog sagtens kunne tåle en anelse mindre sukker og mængden af rabarber kan jo justeres efter smag og behag.

Til denne lille syndige sag brugte jeg:

 • 5 stænger rabarber
 • 75 sukker til rabarber
 • 2 æg
 • 150 g sukker
 • 1 1/2 tsk vanillesukker
 • 1/2 dl mælk
 • 250 g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 100 g smeltet smør
 • 75 g sukker
 • en klat flødeskum eller creme fraiche
Tænd ovnen på 180 grader. Rens rabarberen (bevar mest mulig af foden – den er fuld af smag) og rul dem i sukkeret, jeg valgte at skære mine i mundrette snitter først. Pisk æg, sukker og vanillesukker til det er luftigt. Tilsæt mælk og pisk det kort igennem igen. Bagepulveret sigtes i melet og vendes skiftevis i dejen med det smeltede smør.

Dejen fordelen ud i en lille bradepande eller springform og de sukkerrullede rabarber trykkes let ned i dejen. Bag kagen midt i ovnen ca. 40 minutter – men tjek løbende og læg evt. et bagepapir over hvis farven skal begrænses.

Lad kagen køle ned inden servering – selv foretrækker jeg den en anelse lun, men ikke for meget 🙂

Denne uge har jeg nærmest boet i en lille osteklokke. I tirsdags skulle vurderes som pædagog, og når man både skal modtage en konstruktiv vurdering og selv evaluere på egen udvikling og identitet som fagperson – så kan de blive lidt osteklokkeagtigt. Desuden er mit praktiksted også i en dyb krise der lige nu peaker – hvilket betyder uforudsigelige dage, følelsespåvirkede kolleger og dermed også påvirkede børn. Det er uundgåeligt at være påvirket af sådan et miljø, selvom det også er en spændende udfordring, men hold nu op hvor har jeg sovet tungt om natten. 
Så for at forkæle mig selv en smule tog jeg en lille smuttur ud i byen og fandt lidt lækre ting til de næste mange projekter jeg har planlagt, både på hæklepinden og i køkkenet 🙂 Lidt billeder fra de blogrelaterede shopperier 🙂

Fedt silikoneunderlag fra IKEA, inkl. spartel. Den er fyldt med gode skabeloner og omregning af mål – så der må snart kreeres noget der skal rulles ud 😉

Bomuldsgarn fra søstrene til flere hæklede bamser

To fine patentglas der gerne skulle ende med at opbevare lækre sager

IKEA havde sørme denne fine sampak, så nu skal der skrælles nogle citrusfrugter og kugles noget melon 🙂

Smukke forme fra søstrene, der allerede er afsat til et lidt anderledes formål 🙂

Ugen har været hård for de fleste, Anton måtte også overgive sig til sofaen i eftermiddag 🙂

Og hurtigt deltog Manfred i hyggestunden 🙂

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

 1. Nej hvor ser den dog absolut lækker ud den kage! Jeg elsker også bare rabarber, det er simpelthen indbegrebet af sommer hos mig!

  Sikke nogle dejlige pelsbørn du har, er helt forelsket 🙂

  – Maj 😀

 2. Hej Maj,
  Tusind tak for komplimenterne til de firbenede – selvom de vidst udemærket ved, de er temmeligt lækre 😉
  Kagen blev temmelig skøn og glæder mig allerede til at liste et stykke op af fryseren i morgen 🙂

Fantastisk med en kommentar!