De første blomster lover frugt – Snapshots

De fine jordbærblomster

Jo for sådan en eftermiddag med hård sol indbød til en runde med vandkanden på svalegangen og altanen. Der er kommet fart på alt i disse dage, men man skal godt nok også være flittig med vandet. Bushtomaterne har allerede vundet mit hjerte: de temmelig lave, enkle planter har nemlig sat ufatteligt mange blomster. Jeg har indtil nu ikke haft andet arbejde i dem end at vande – ingen afklippede sideskud eller opbinding – og som det ser ud nu leverer de hvad de lover: en masse lækre tomater.
Ananaskirsebær er jo lidt sjov at følge, da jeg ingen anelse har om hvilken plante det udvikler sig til. Indtil videre trives de utrolig godt og har karakteristik af en buskplante lige nu – jeg er meget spændt på blomster og frugtsætning, dette er der nemlig ingen tegn på endnu.

Kartoflerne har sat en meget høj top .. og jeg er lidt i vildrede om hvordan jeg få insisteret på at den skal bruge energien på rødderne og knap så meget top .. indtil nu får den vand så tit jeg husker, og i pinsen få den lige lidt ekstra jord at arbejde med.
Bakkebordet med jordbærplanterne fra sidste år, har fået en ny funktion: jordbærplanterne var desværre frostskadede i rødderne så i stedet er det nu blevet ét stort krydderurtebed. I stedet er jordbærbestanden skåret ned til de frø jeg såede sidste år – de blomstrer da også allerede 🙂

De skønne tomatblomster

2 af bushtomaterne

Solsikkerne er nogle mørke dwarfblomster, som jeg er utrolig spændt på. I pinsen skal jeg have sået det sidste: lidt salat, lidt tallerkensmækkere og andet pynt 🙂

Den smukke Calamandrin er afblomstret og har nu sat frugt

Krydderurterne kom frem næsten med det samme i disse temperaturer

Hvad der forhåbentlig bliver en masse tomater

Ananaskirsebær

De smukke hjerteblade ved ananasplanten

Dwarf-solsikkerne

Det kan være ret smukt at se hvordan planten må kæmpe sig ud af skallen

Buket-dild, fuld af liv og kraft

En kartoffel på vej

Krydderurterne

Kartoffelspanden med den enorme top

Rodnettet og de små kartoffelspirer

 Nu skal denne aften bare nydes, helst på langs, så der er lidt energi til en lang dag i morgen 🙂 Jeg har haft ansvaret for at have overblik og uddelegere opgaver for alle kollegerne det meste af ugen og det kan jeg da godt mærke giver en anden form for træthed. Men når så man ser en lille purk på 1,5 år lyse op i hele ansigtet når man træder ind af lågen om morgenen – så forsvinder mangt og meget dårligdom 🙂
Pinsen skal bruges på at samle ugler, besøge haletudserne i engen med Manfred, så blomster og læse fagbøger – wellness for sind og sjæl 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!