Pasta med grønne lækkerier

I varmen er let mad nu at foretrække. Efter en vinter med masser af sammenkogte retter prøver jeg så vidt muligt at undgå det sommeren over – sæsonen må gerne skinne igennem i både råvarer og menu. Normalt består aftensmaden af et stykke kød og en god, varieret salat. I disse dage har jeg dog været utrolig begejstret for pasta – og pastaretter i det hele taget.

Begejstringen ville da faktisk heller ingen ende tage, da denne ret kom på bordet. Kæresten havde da næsten heller ikke tid til at udtrykke velbehaget i sin iver for at spise – denne ret er uforskammet god, og egentlig ufattelig simpel. Den rækker snildt til 4 personer eller 2 dage – alt efter mængden af kylling der serveres til 🙂

Jeg havde gang i mange blus på samme tid, men egentlig kan man – hvis man er tålmodig – sagtens tillade sig at lade pastaen blive kold (vendt i en smule smør/olie for det ikke klistrer sammen) i mens grøntsagerne dampes. Jeg skriver dog opskriften som jeg lavede den 🙂
Til denne varme pastasalat, brugte jeg:

 • 300 g frosne fine ærter
 • 1 stort bdt grønne asparges
 • 300 g frosne bønner
 • 1 brik milda madlavningsfløde 4%
 • 2 tsk tørret basilikum (kan være delikat i frisk udgave)
 • 3 spsk hakket, frisk persille
 • 500 g pasta – vælg din favorit
 • 2 spsk smør
 • salt/peber
 • 2 kyllingfiletter
 • 1 tsk gurkemeje (kan udelades)
 • 2 tsk karry
Sæt pastaen over blus og kog den efter anvisning. I mens steges kyllingen mør i gurkemeje, karry, salt og peber på en pande. Asparges knækkes fri af træ-enden og deles nu i stykker på 2-3 cm. Damp nu ærter og bønner i letsaltet vand og tilsæt asparges så de får 2-3 minutter – de skal helst bevare den sprøde konsistens. Lad både grøntsager og pasta dryppe godt af. I en stor gryde (min. 4-5 ltr.) smeltes nu smørret og fløde, basilikum og persille tilsættes. Pasta og grøntsager vendes nu ved middel varme i fløden og smages til med salt og peber.
Server retten med den smukke gule kylling og en rest hakket persille.
Flødesaucen giver retten en cremet smag uden at dominere. krydderurterne sammen med den sprøde asparges giver retten et sommerligt præg og selv i skrivende stund kan jeg “crave” denne ret.
Der går ikke længe før den skal på menuen igen – grøn, cremet og alligevel sprød – så bliver det da ikke bedre?
I dag har hele eftermiddagen faktisk bestået i hundetræf .. ganske hyggeligt. Manfred er dog ikke så aktiv i denne varme, og godt det samme. Han er i skrivende stund gået helt død på det kolde køkkengulv og jeg forventer da heller ikke at se ham før aftensmaden serveres 😉 
Anton fylder faktisk 1 år i dag og har da også nydt et par godbidder – han er dog i en lidt sær fase lige for tiden, så han er lidt svær for mig at forstå sådan lige. Nu må jeg lige se tiden lidt an og se, men mon ikke han værdsatte et par babybites – selvom man er 1 år er man jo stadig killing 😉
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!