Ja dette er faktisk den første kage jeg husker at have bagt. Hjemmebag er noget jeg forbinder temmelig stærkt til både min mormor og morfar der er temmelig kyndige og erfarne kagebagere. Mine minder fra køkkenet med min bedsteforældre består primært at vanillekranse og tilberedning af diverse ting fra køkkenhaven.
Da jeg så den anden da faldt over en løs seddel med denne æblekagering på, blev jeg helt nostalgisk. Jeg har ikke været ret gammel da min mormor første gang underviste mig i at bage denne kage fra start til slut – og faktisk var det også sådan en kage der indviede min ovn i min første lejlighed.
Med andre ord er det en kage jeg er vokset op med, og med god grund – den er fabelagtig med sit svampede indre, let knasende ydre, sur/sødlige æble og krydrede kanel. Min mormor henviser ofte til den som “campingkagen” da den er let at bage, smager alle og holder sig utrolig godt. Til trods for gemalens skepsis overfor bagte æbler – forsvandt kagen da også i en rasende fart faktisk 😉
Til en springformsring har jeg brugt:
- 2 æg
- 250 g sukker
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3 dl madlavningsfløde
- 4 skrællede æbler i fine både (jeg brugte jonagold, dem er jeg glade for i bagværk)
- 1 spsk sukker
- 1/2 tsk kanel
- 15 g smør
Hvor er den lækker! Absolut en gentagelse værd, hvilket så bliver i aften 😉
Så er den smidt i ovnen, havde dog ikke noget madlavningsfløde hjemme, så det blev skiftet ud med mælk i stedet. 🙂 Nu venter jeg bare på resultatet, men den ser dæleme lækker ud! 🙂
Jeg har bagt utallige æblekager – dette her er den vildeste kage! Tak for opskriften på verdens bedste æblekage ?