Sød mazarin med flødecreme og danske jordbær

Uh, det er faktisk så mit mundvand næsten ikke kan bære at jeg skriver dette indlæg – efter at kagen er blevet tilvejebragt. Jeg havde dog op mod Sankt Hans luftet ideen om en mazarinkage for gemalen, og det blev bestemt positivt modtaget.
 
Sidste sommer forsøgte jeg mig også med en jordbærtærte bestod af en almindelig sød tærtedej, bagt med en lag mazarinfyld og derefter fyldt op med resten. Jeg valgte dog at prøve en ny opskrift da tærten ikke rigtig levede op til forventningerne – marcipansmagen var for diskret og jeg manglede end mere klæg midte, også en ting marcipan kan bibringe en ret.
Efter lidt søgen rundt, faldt valget på chocolats version, der bare på billedet allerede viste en klæg marcipankonsistens.
Det hele tog egentlig lidt tid at lave, men med relativ minimal arbejdstid – resten var nedkølingstid eller bagetid. Kagen kan med fordel tilberedes dagen før og opbevares køligt, så sætter den sig bare godt til rette 😉
Nu hvor marcipan skulle bruges slog det mig, hvor tit jeg hopper overskrifter med marcipan over – til trods for de jo bare oftest er de bedste! Men marcipan kan være en dyr ingrediens, hvis man bare lige skal bruge 50 g til en kage. Så nu fik jeg købt et par ruller og frosset dem ned – en hel rulle som sagtens kan rives i frossen tilstand – og en rulle der er frosset ned i små portioner af 100 g, så bliver jeg ikke nærig fremover 😉
Til den lækre tærte brugte jeg:
 • 250 g groftrevet marcipan (Mums!)
 • 250 g sukker
 • 250 g blødt smør
 • 4 æg
 • 100 g mel
 • 100 g mørk chokolade
 • 1 portion kagecreme
 • 1,5 dl piskefløde (efter smag)
 • 250 g friske jordbær’
Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker luftigt inden æg pisket i, ét af gangen – pisk kun lige til det er samlet. Sigt melet i dejen og vend det sammen med marcipanen i dejen med en dejskraber. I en smurt springform hældes dejen i, og den bages midt i ovnen i ca 40 minutter, læg et stykke bagepapir over hvis farven bliver for mørk. Mærk dejen i midten med strikkepind inden du tager den ud. Efter bagning tages kagen ud, køler 15 minutter i formen inden formen tages af og kagen køles ned på bagerist.
Imens kagen er varm kan chokoladen finthakket og drysses over så den selv smelter – jeg valgte dog at smelte mit over vandbad og pensle det på.
Imens kagen bagte kogte jeg kagecremen sammen og lod den køle ned på altanen sammen med kagen.
Jordbær blev skyllet og derefter afstilket og kort før servering piskede jeg fløden til en løs skum og vendte den sammen med cremen, til smagen og konsistensen passede mig.
Uh det var da lidt af en fornøjelse at sætte tænderne i denne her. Smagen var intens, svampet, sød og sommerlig – ved denne kage manglede jeg dog det sprøde – altså udover den mørke chokolade. Derfor vil jeg næste gang bevare tærtedejen og så forsøge at tilsætte denne mazarin – så burde de bedste elementer være forenet 🙂
Kæresten har sommerferie nu, og guderne skal vide jeg under ham det efter det pres han har haft til eksamenerne, men altså hvor er dynen svær at slippe når han ligger lige ved siden af og snuer. Det gode er jo så at komme træt og travl hjem til et hjem hvor alt praktisk er gjort – det giver jo allerede en lille fornemmelse at sommerferie til mig, skønt!
Sankt Hans viste sig jo at være en meget kold begivenhed i år, så efter et kort hundetræf og en shubiduasang blev vi hurtigt enige om at aftenen skulle nydes i nattøj med dynerne på sofaen til lidt fodbold – og der faldt kagen jo ind som fod i hose – men tænk sig at man kunne stå i juni og fryse i sin vinterjakke .. absurd.
Nå nu blev klokken jo mange, aftenen er nemlig brugt på at pakke en sæbeboblemaskine ind til børnene i vuggestuen – ih jeg glæder mig, det er bare jorden bedste aktivitet for børn i den alder! I det hele taget er der en masse krampetrækningsopgave i forhold til at afslutte praktikken bedst muligt, men det er der nu også noget særligt over – og en særlig værdi i. Nu ser jeg frem til at give vejleder en lille gave i morgen, børnene fredag – og så skal der bages til kollegerne til fredag, dejligt med en anledning 🙂
Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer

 1. Står lige og skal prøve din lækre opskrift. Men du har ikke skrevet noget om, hvornår og hvordan marcipanen skal puttes i? 🙂

 2. Hej. Jeg har lige forsøgt mig med at bage mazarin kagen med marcipan og flødecreme. Ved piskning af smør og sukker, skiller dette. Har du en ide om hvad det skyldes?
  Det skilte forfølger dejen når jeg rører æggene i.
  Gør jeg noget forkert?
  Tak for inspirerende opskrifter 🙂 🙂
  Hilsener fra Karin.

Fantastisk med en kommentar!