Sweet Chiliwok

Jeg er meget begejstret for wokmad, hvis ikke det altså allerede er ret tydeligt. Wokretter er som regel billige, fyldt med grøntsager, oftest kylling herhjemme og så er det ikke mindst retter der skaber minimal opvask og arbejde – og et hurtigt resultat : win/win 🙂

Denne wokret var tilmed ekstra hurtig da det grønne indslag bestod af frysegrønt. Der er mange gode wokblandinger på frost derude, der oftest er mere varierede i indholdet end man selv ville få indkøbt.

Derudover har jeg ladet mig fortælle at frosne grøntsager faktisk er utroligt sunde: de er høstet, tilberedt og frosset når de er modne og allermest fyldt med næring og vitamin – hvorimod de

Denne wokret var mit første, milde forsøg med ingefær. Ingefær går igennem utroligt mange asiatiske retter, men jeg har været lidt tilbageholdende. Denne ret var dog en mulighed for en mild afprøvning – og det viste sig jo at smage helt fantastisk – i hvert faldt i denne ret. Retten har sødmen fra chili og ingefær – men samtidig sparket fra dem begge, helt perfekt!

Retten er inspireret af Arlas wok-repetoire, der for øvrigt er temmelig fint.

 • 350 g kyllingfilet i strimler
 • 200 g tørrede nudler
 • 450 g grøntsager efter smag
 • 1 finthakket, grøn/rød chili (evt uden mellemvægge og kerner)
 • 2,5 dl madlavningsfløde 8%
 • 3 spsk soyasauce
 • 1 spsk frisk, fintrevet ingefær
 • 1/2 dl sød chilisauce
 • 1 tsk salt
 • Olie/smør til stegning
 • frisk persille/koriander til servering
Kog nudlerne efter anvisningen, hæld dem i dørslag og skyld dem grundigt med koldt vand. Brun kødet og tag det op igen. Tilsæt de frosne grøntsager og svits dem grundigt. Tilsæt kødet, salt, soya, ingefær, chilisauce, fløde og det friske chili og giv det et opkog. Bland nudlerne godt i retten, varm dem igennem og servér det hele med frise krydderurter og ekstra soya og chili – mums!
Køkkenet har været i fuldt sving de sidste dage, hvor er det skønt! Samtidig har det to firbenede haft travlt med at hjælpe med at gøre køkkenet rent *host* – Manfred var fuldstændig stresset over at Anton kunne komme ned i skuffen – for sæt nu der var mad dernede!

Manfred har desuden haft det utrolig hyggeligt med at se dressur – de dansende heste optog mange timer hos pelsdyret.
Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

 1. Dyr er skønne at have – kan se du knuselsker dine lige så meget som jeg elsker min bette bølle 🙂
  Og hvor er Manfred da skøn ved siden af tv'et – han gør sig rigtig til 🙂

  • Ja det små pelsdyr får nu møvet sig godt og grundigt ind i hjertehulen 🙂 Og ja, under dressurdagene havde Manfred beslaglagt tv+ tvbord .. tsk tsk 😉
   Din bette franske frækkert er også sød, en race der er svært at stå for – synes jeg jo selvfølgelig 🙂

 2. […] mad, wok med kylling og nudler eller ris. Kinesisk Kung Pao kylling | foodfanatics opskrifter Sweet Chiliwok – Grydelappen.dk De her er også vildt lækre Livet i Rebelsig: Israelsk pizza (Lahem Bajin) To the world, […]

Fantastisk med en kommentar!