Fyldig Oksekødstærte

Tærter er jeg blevet glad for .. så simple, så velsmagende og tit en måde at få kombineret grøntsagskuffen med fryserens gemmer. Oftest har det været æggetærter med alverdens grønt i – men jeg er begyndt at kigge lidt på tærter med kød.

Denne var virkelig god, men stor – den kunne liiiige knap klemmes ned i tærteformen – men der var også rigeligt med mad i den.

Kødtærten blev en kombination af kærestens kreative ideer og køleskabet, og lige i det skrevne øjeblik kunne jeg da godt have drømt om at det var i dag den skulle smages igen, de sidste dage har bestået i let og hurtigt 5 minutters retter – tiden har været knap.

I går fik jeg overrasket mig selv med at prøve Zumba. Der skulle hoppes, drejes rundt, rystes ting og sager og som om jeg ikke i forvejen var forvirret og forlegen over at vifte med armene uden nogen form for mening eller sikkerhed for nærtstående – skulle vi også danse gangnam style. Den lader jeg bare stå. Pinligst var det dog at jeg ikke rigtig kunne høre instruktøren hvilket oftest resulterede i en “freestyle” fra mig – i mens andre stod så fint og koordinerede .. nå ja, jeg fik grint og svedt, så mon ikke det skal prøves igen. I aften står den på bikefit, så aftensmaden må igen være lidt let og praktisk.

til tærten brugte jeg min nye favorit-tærtedej
Nå tilbage til denne underskønne tærte (4 pers.)

Tærtedej

 • 120 g hvedemel
 • 90 g grahamsmel
 • 90 g smør
 • 1 dl yoghurt naturel
 • 1 tsk salt
Tærtefyld
 • 1 spsk olie
 • 1 løg, grofthakket
 • 1 grøn chili, finthakket uden kerner og mellemvægge (efter smag)
 • 3 fed hvidløg, grofthakket
 • 1/2 grøn peberfrugt, finthakket
 • 1 rød peberfrugt, grofthakket
 • 500 g hakket oksekød
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk salt
 • 1 knsp peber
 • 1 knsp merian
 • 1 passata (kan erstattes med hakkede tomater)
 • 1 æg
 • 1 dl fløde
 • 1 knsp salt
 • 1 knsp fløde
 • 100 g revet ost
Tænd ovnen på 200°. Start med tærtedejen – med håndmikserens dejkroge hakkes smørret i melet til det er ensartet. Hæld yoghurt og salt ved, og saml dejen. Tryk (eller rul) dejen ud i tærteformen og forbag den i ovnen 10 minutter til den er let gylden – lad tærten hvile på bagerist mens fyldet laves. 
I en stor gryde steges løg, hvidløg og chili til løgene er glasklare, tilsæt peberfrugten og paprika og steg det endnu 2-4 minutter under omrøring. Hæld kødet ved og brun det godt, tilsæt passata og krydderier og lad retten simre imens æg,fløde, salt og peber piskes sammen i en skål.
Køddet smages til og hældes i tærten, æggemassen hældes over og tærten drysses til slut med revet ost. bag tærten i ovnen ca 10-25 minutter til osten er gylden og tærtefyldet fast.
Her blev tærten serveret med en frisk gulerodssalat og blev nydt som en lækker aftensmad. Den kunne også sagtens fungere som en lækker, lun frokost eller et indslag i madpakken der kan bringe et smil frem 🙂
Nu er der en eksamensopgave der mangler det sidste litteratur og lidt finish, men ellers ser jeg nu frem til den fabelagtige følelse det er at aflevere et projekt man er både glad for og investeret i.
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!