Halloween

.. egentlig er der jo lang tid til den amerikanske Halloween og det er jo nok en temmelig kommerciel indførsel her i landet. Ikke desto mindre elsker jeg hvordan græskar for en stund kan indtage tronstolen og lade sig benytte som udsmykning, madlavning og meget mere.

De sidste år har jeg gjort det til en tradition at have mindst ét udskåret græskar til at lyse op i mørket og det skulle vi da også have i år. Det er ikke sikkert de klarer sig helt forbi Halloween, men de har fået en smule atamon på de udsatte steder og så passer det altså lige med at de pynter når der kommer gæster. Den canadiske Halloween er dog allerede forbi, så helt tidligt er det heller ikke 😉

Sidste år “opdagede” jeg at der var et hav af muligheder ud over den klassiske “Jack the lantern” og igen i år brugte jeg lidt tid på at finde de motiver jeg bedst kunne lide – og passede i sværhedsgrad til en fummelfingret.

Den nemmeste måde er at printe skabelonen ud i den ønskede størrelse. Klip felterne ud der også skal skæres ud på græskarret. Hæng forsigtigt skabelonen med tape på græskaret, tegn op med kuglepen og tag skabelonen af igen – så kan der skæres. Hvis der stadig er lidt rester af tusch eller kuglepen fjernes det let ved at køre en fugtig klud over eller ved at gnubbe det forsigtigt.

Google “pumpkin template” eller “pumpkin patterns” og der dukker en masse op – vær dog opmærksom på at ikke alle er gratis, selvom det gælder de fleste.
Jeg er ikke helt tilfreds i år – uglen driller og burde nok være tyndere i “det hvide” for at få den rigtige effekt, og huset så lidt bedre ud på papir end græskar – døren giver en skør effekt.
Men nu er de der, de pynter og lyser op – og det var en hyggelig stund at sidde med dem 🙂 I dag gælder det indkøb af varer til at beværte familien der kommer på lørdag og lidt praktisk herhjemme foruden fitness – så skulle der også gerne være en stund i dag eller i morgen til eksamensforberedelser.

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!