Snapshots

Lige pludselig har hæklenålen fået overtaget og køkkenet har båret præg af mange kendinge, travlhed og gæster. Livet bliver nydt i fulde drag og bare igår kom postmanden med hele 5 julegaver, nu skal de pakkes ind og gemmes væk – jeg mangler nogle få inden jeg er er helt færdig og en enkelt der skal hækles kan jeg endelig påbegynde i dag.  Lidt billeder fra den sidste tid,
Koteletter brunet på panden i smidt i ovnen med et hav af rodfrugter. Giv rodfrugterne lidt citronsaft, olie, salt, peber og frisk timian og verdens nemmeste delikatesse former sig
Nyd retten med friske æbletern (royal galla er godt) og karse – det lyder skørt, men smag det! det er fantastisk!
æggekage kan også laves til æggepandekager
De blev til æggewraps med sugarsnaps, babyspinat, tomat, stegte champignon, peberfrugt og et drys bacon – mums!
langt om længe fandt jeg mig en flot og billig kagespade, når det bruges så sjældent er jeg meget nærrig
Det er Rosendahl der har lavet en serveringsserie til bl.a. F’øtex og jeg slap med kun 69 kr. for denne fine spade
“alene hjemme”-aftener betyder som regel hygge med tøsetv og mad kæresten ikke bryder sig om.  Her en laksepakke med spinat, forårsløg, tomat, hvidløg, citron, smør og salt/peber
En bagekartoffel blev en nem sidedish til min laks
Jeg køgte hævekurve i Netto, en fødselsdagsgave til mig selv
de blev afprøvet med et groft rugmelsbrød af Nikolaj Kirk
Brødet var ikke helt i skabet og derfor må det nøjes med sådan en snapshot-placering 😉
Kæresten havde fødselsdag igår og til et af selskaberne havde han bestilt vandbakkelser – han store favorit. jeg tilføjede lidt fedtebrød for alsidigheden – glasuren drillede mig lidt, men smagen var skøn!
min kære mormor og morfar kom med en masse dejlige ting fra haven, der iblandt en stor kasse æbler
jeg var nød til at koge en portion æblegrød, og åh det smagte så englene sang
Udsigten fra your rainbow panorama på Aros
Vores fødselsdagsgave til hinanden var en tur på Aros, hvor bl.a. Munch  udstillingen var spændende
drengen her var dog også imponerende, lidt som med Mona Lisa, kan ansigt og krop ikke helt tolkes entydigt
vi tog på Memphis Roadhouse og stillede sulten efter at have travet Aros tyndt, drikkevarerne kom i fine mason jars
Mens vi bestilte kom der jordnødder på bordet, skønt amerikansk og vi var meget sultne så de forsvandt hurtigt
kassen på bordet indeholdte amerikansk kommercielle kryddersaucer og deres egne hjemmeblandede der klart var mine favoritter. Derudover fik vi en grundig præsentation af dette plus kødet så man bedst muligt kombinerede tingene – formidabel service!
Vi delte en carnivore plate – et udvalgt af alle deres røgvarer. fx  sød glaseret kylling røget over æbletræ eller deres uimodståelige brisket – der var så mørt at det var svært at få op på gaflen. (beklager billedets kvalitet men stemningslys er sjældent fotolys)
Jeg havde bestilt hushpuppies som sidedish – majsmelskugler med chili og  jalapenos stegt i olie, de giver et lille robust spark 🙂
De var overhældt med en anelse sød honning inden servering – helt perfekt
kæresten fik bourbon cream corn – lidt svært at beskrive smagen, men de var utrolig lækre og  meget socialt blev det hele delt. Lige som drikkevarerne blev maden også serveret anerledes – nemlig i disse emaljefade. Det gjorde ingen forskel godt/skidt for mig til trods for anmeldernes kritik – så længe maden er god må tallerkenen være underordnet.

I dag er der hentet ænder til fredagens gæster – uh jeg glæder mig til det. Derudover er der blevet læst ca 300 siders faglitteratur om minoriteter, magt og eksistens til bacheloren – så nu skal det lige bundfælde sig lidt inden det kan komme ud som noget skriftligt relevant.
Hæklenålen er nu fri af bundne bestillingsjobs, og det betyder jeg kan starte på julegaver – en ting jeg har glædet mig meget til. Nu skal der også laves en madplan der, efter ænderne, kan indeholde lidt sundt og nyt i køkkenet 🙂 – M. Roadhouse solgte os en flaske af deres hjemmelavede barbecuesauce så det skal i hvert fald indgå på en eller anden vis.

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!