Kokoskylling med spicy karryris

December måned er måneden hvor marcipan, piskefløde og chokolade slår sine folder. Derfor er det måske også særligt den måned hvor jeg går lidt modsat med aftensmaden.. den må gerne være lidt eksotisk, utraditionel, sund og fri af alt julet – det skal nok komme på andre tidspunkter. Derfor sad jeg i forbindelse med madplanen og kiggede lidt på nettet efter lidt eksotiske eksperimenter og jeg faldt over konceptet med kokospaneret kylling!

Jeg var spændt på resultatet og havde lidt svært ved at forestille mig smagen… måske hjalp det heller ikke at jeg under tilberedningen hele tiden fik associationer til kokostoppe 😉

Til kyllingen tænkte jeg der skulle et lidt stærkere tilbehør til og jeg valgte at smække nogle karryris sammen – hold nu op det er ikke sidste gang jeg gør det! det var virkelig en helt anden oplevelse at spise risene der havde masser af smag, lidt struktur og lidt spark – og ikke synderlig omstændig – jeg benyttede mig af ris i kogeposer fra bagerst i skabet – så var de væk 🙂

Det grønne indslag var beskedent må jeg tilstå, energien var der ikke lige til det vilde – så det blev en omgang gnave-grønt – de gav dog lidt sprødt til madoplevelsen og siden det er yderst sjældent vi nyder grønt på den måde, føltes det såmænd næsten eksotisk 😉

Til Opskriften brugte jeg (2 pers.)

 • 2 ferske kyllingfilet
 • 1½ dl kokosmel
 • ½ tsk salt
 • 2 ps. ris
 • 1 løg
 • 1½ tsk rød karrypasta
 • 1 tsk sukker
 • olie
 • ½ agurk
 • 4 store gulerødder
 • ½ rød peberfrugt
 • 1 håndfuld fintsnittede sugarsnaps

Sæt risene over. Hæld kokosmelet i en dyb tallerken og vend de ferske fileter i melet inden de steges. Steg kyllingen ved middelstærk varme til de er gyldne (uden at vend for meget) og skru derefter ned og lad dem stege færdige ved middel-svag varme. Imens kyllingen steges kan det grønne snittes i stænger – jeg smed mine i et glas med en smule koldt vand. Løget pilles og skæres i tern. Tag den gennemstegte kylling af panden og hold det varmt, skold panden ren og stil den tilbage på varmen. Løget steges nu glasklart, tilsæt sukker og karrypasta og lad det stege et øjeblik inden de kogte ris hældes ved. Steg risene under omrøring indtil farven er nogenlunde ensartet. Bum færdig – server!

 

 

Retten er ekstremt hurtig lavet og reddede middagen en sen aften efter træning, må sige jeg blev positivt overrasket over den søde smag sammen med kyllingen og de spicy ris – endnu en lynret til kartoteket.

I går var jeg på barselsvisit hos en veninde med en dejlig lille dreng – uh .. selvom jeg ikke har planer om baby lige nu må jeg sige at han bidrog en del til at jeg glæder mig til at starte den slags planer en gang. Han var begyndt at smile, kunne rigtigt respondere i ansigtet på hans omgivelser og var utrolig nuttet i hans lettere skeptiske blik da han lige ramte mine arme .. Jo han var bestemt god reklame for projekt baby – til sin tid 🙂 suttesnore blev der også overdraget lidt af – så de kan gøre nytte!

Julen sniger sig ind lige pludseligt og selvom jeg er startet i starten af November mangler jeg stadig de sidste – normalt starter jeg også i oktober men med eksamener synes jeg ikke julegaver har kunnet fylde så meget. Opgaven må være at få de sidste ordnet – når nu det er bestemt hvad de skal være …

Inden længe skal jeg mødes med min meget skønne barndomsveninde der er frisk at hoppe på toget til lidt hygge på en hverdag 🙂 Der skal nok kigges lidt i butikker og nydes et frokosttilbud nede i byen inden vi skal hjem og have varmen med pelstotterne – pt står en chokoladefudge og sætter sig i køleskabet og jeg ser meget frem til at smage og dele ud af den 🙂 God torsdag derude!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!