Kyllingefrikadeller med cashewnødder

IMG_4139 - Kopi

 

.. og masser af smag! Disse deller er sund og hurtig hverdagsmad – perfekt hvis man, som så mange andre, vil holde den slanke linje. Normalt plejer jeg at tømme min grøntsagsskuffe ned i sådan en portion fersk kyllingekød; peberfrugt, hvidløg, rødløg, gulerødder, fetaost og ostevand, havregryn, chili og et hav af krydderier – og de smager altid fantastisk! Sådan en fersk fars, skal efter min mening have masser af smag og så strækker det jo langt når alt det grønne tilsættes.

IMG_4072 - Kopi

 

Jeg faldt dog over denne opskrift hos Alt for Damerne og straks røg den på madplanen, og sikke et held! Dellerne får en lidt kompakt form, med masser af knas og et let krydret smag.

IMG_4078

Godt nok er disse deller, lidt en luksusudgave i forhold til dem jeg normalt laver – men en lækker variation til min blender-på-automatpilot-udgave. Nu havde jeg jo også Kennys hjælp og så gik det jo som en leg!

IMG_4120 - Kopi

Normalt er jeg meget øm med timian, og mener at krydderiet har en tendens til både at blive misbrugt og overbrugt, men også overskygge alt andet i retten hvis det sker – i disse deller var det dog helt tilpas og gav fint plads til alle de andre nuancer.

IMG_4122

Til en lækker portion, sunde deller (3 pers.) brugte jeg:

 • 450 g hk. kyllingekød
 • 1 spsk salt
 • ½ tsk peber
 • ½ tsk tørret timian
 • 2 store forårsløg
 • 1 dl usaltede cashewnødder
 • 1 æg
 • 1 dl havregryn
 • 2 spsk olie
 • 10 g smør

IMG_4136

Skær forårsløg i fine ringe og hak cashewnødderne meget groft. Rør alle ingredienserne i farsen til den er lind og ensartet, og stil den på køl i ½ time. Steg dellerne gyldne på den varme pande i olie og smør. Dellerne kan steges færdige på panden eller varmes færdige i ovnen ved 200 grader – smart hvis der fx skal snittes salat imens!

IMG_4191

I dag har jeg passet en yndig lille dame ved navn Nita. Nita er 12 uger gammel og en usædvanlig blanding af boxer og boston terrier, en blanding der indtil videre har resulteret i en lille pige med masser af mod og masser af energi!

IMG_4201

Manfred var liiidt nervøs ved de skarpe hvalpetænder og kunne da blive helt forskrækket – men da hun havde brugt toppen af energien faldt de godt i hak og sammen tog de en skraber på sofaen.

IMG_4176

 

Når sådan en sød lille hvalp lunter rundt, kan jeg godt ærge mig over vi ikke havde Manfred fra hvalp af … ikke at jeg fortryder noget som helst (!) men jeg er sikker på Manfred var den dejligste hvalp i verden jo – se ham selv her med hans første familie – han var da fantastisk 🙂

IMG_7692

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

 1. […] Varm en pande godt op, find et glas koldt vand og en isske frem. Dyp isskeen i det kolde vand inden den bruges til at forme en kugle fars med – smid dellen på panden og dyp igen inden næste farsbolle kreeres. Steg frikadellerne ca. 5 min. på hver side (alt efter størrelse) og nyd dem sprøde, varme, saftige og med masser af grøn smag! – skal der lidt knas i så hæld en smule usaltede cashewnødder i, det har jeg erfaring med smager skønt! […]

Fantastisk med en kommentar!