Smækre Oksecannellonis

IMG_6840

Denne ret er en ny måde at servere oksekød og pasta sammen på – en variant til den sædvanlige kødsovs eller lasagne, og samtidig en variant der heller ikke er synderligt arbejdskrævende eller omstændig. Med et tilbud på en masse lækker pasta var det også en måde for mig at få fingrene i nogle lækre varianter der typisk ikke købes herhjemme. Faktisk er det ikke første gang jeg har lavet cannelloni, jeg har også lavet en lækker forårsversion med kylling og grønne asparges – men denne er nok nærmere en variant der kunne være aktuel en almindelig hverdag. Grundstenen bag disse delikatesser (der også kan findes tørret som rør i supermarkedet) er at rulle dem i lækkert fyld, dække dem med en sauce og ost inden ovnen klarer resten.

IMG_6831

Skal opskriften være endnu nemmere kunne disse oksecannellonis sagtens have hilst på en tomatsauce i stedet – evt. med en gang frisk basilikum og mozzarella. Billederne yder desværre ikke helt retten retfærdighed, med en penicillin-kur i kroppen er trætheden simpelthen helt overvældende, så selvom retten her var utrolig overkommelig, var den det altså ikke helt alligevel. Derudover får “bagt” oksekød ikke megen farve, men smagen – den var nu heldigvis forrygende.

IMG_6834

Til et stort fad (3-4 pers.) brugte jeg:

 

Cannelloni

 • 500 g hakket oksekød
 • 1 æg
 • 1 spsk. Cremefraiche
 • 1 spsk. Mel
 • 2 fed hvidløg
 • 1 håndfuld cherrytomater
 • 2 spsk. Revet parmesan
 • 1 lille håndfuld hakket persille
 • 250 g friske fuldkornslasagneplader
 • 1 tsk. Salt
 • 1 knsp. Peber

Bechamel

 • 25 g smør
 • 2 spsk. Mel
 • 3 dl mælk
 • ½ tsk. Revet muskat
 • 2 spsk revet parmesan
 • Salt/peber

 

 • 200 g revet mozzarella

IMG_6836

Pres hvidløget, fjern kernerne i tomaterne og hak tomatkødet fint – bland alle ingredienserne i farsen og rør den grundigt sammen inden den stilles ½ time i køleskabet. Tænd ovnen på 200 grader. Imens laves sovsen som en opbagt sovs; smelt smørret og rør hvedemelet i. Lad kort melblandingen blive varmet igennem i gryden inden mælken røres i og sovsen varmes igennem og røres glat. Smag sovsen til og tag den af varmen. På en lasagneplade (er den meget stor så del den i 2) rulles nu 1 stor spsk. fars ind og rullen lægges i en fad. Læg rullerne tæt i fadet og hæld sovsen over. Fordel osten over fadet og steg det 30 minutter midt i den varme ovn. Servér den tunge ret med en frisk og sprød salat J

IMG_6838

Uhm .. næste gang tror jeg det skal prøves med tomatsaucen, basilikum og bøfmozzarella … det kan kun blive fabelagtigt.

IMG_6841

 

 

Puha … i eftermiddag er det påskeferie og det er på alle måder tiltrængt. Manfreds helbred er gået tilbage … arbejdet har vist sig at rumme en del trivselskonflikter .. og hjemmet bærer præg af en uge med underskud .. jo påskeferie er tiltrængt.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

 1. Mmmh de ser gode ud og tallerkenen gør mig glad med de skønne farver 🙂

  Hvor er det da træls med arbejdssituationen og ikke mindst Manfred. Hvordan står det til med ham nu her?

  • Tusind tak for de søde ord 🙂 Og tak for tanken på Manfred, han er heldigvis i bedring og har udsigter til at lege vårhare snart igen 🙂

Fantastisk med en kommentar!