Frisk jordbærsalat med hindbær-sennepsdressing

IMG_8354

En lækker salat der kombinerer alle smagsnuancerne og ender ud med en frisk fornemmelse af sommer! Derudover er den fantastisk, når man som jeg elsker babyspinat – hold nu op hvor er det lækkert. Salaten kunne sikkert have været kønnere hvis fetaen ikke blev vendt rundt med resten, men sådan fungerer hverdagskøkkenet ikke altid lige og jeg havde en sommerfuglekylling der også krævede opmærksomhed.

IMG_8355

Salat

  • 200 g frisk babyspinat
  • 150 g ærter (de frosne er helt fine)
  • 75 g feta/hvid ost (jeg elsker, elsker Puck-osten)
  • 1 skalotteløg
  • 200 g jordbær

IMG_8356

Dressing

  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk. Hindbærvineddike
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Honning
  • Salt/peber

IMG_8359

Skyl spinaten og dup/slyng den tør. Skær løg i fine tern og fetaen i grove. Rens jordbær og del dem i halve eller kvarte inden hele salaten vendes let sammen. Dressingen laves let i et mindre glas med låg: hæld alle ingredienserne i glasset, luk det grundigt (vikl et viskestykke om hvis du er i tvivl) og ryst løs indtil blandingen koagulerer. Server den friske salat med gavmilde stænk af den lækre dressing J

IMG_8368

Dette var min første jordbærsalat og jeg må tilstå at det falder mig stadig meget svært at bruge jordbær til andet end søde sager – denne salat ville i min optik have været lige så lækker uden jordbærrene, om end knapt så køn. I fredags ramte jeg en udsalgspalle hos købmanden og kunne erhverve mig 500 g danske jordbær til 10 kr. og de blev altså alle nydt med fløde. Det handler simpelthen ikke om at det ikke smager godt, for det gjorde det absolut! – jeg er nok bare mere firkantet i hovedet end de fleste – jeg er dog ikke færdig med at forsøge at slibe et par kanter 😉

IMG_8351

I går kunne jeg aflevere kæresten på banegården og give et kys der skal holde i hele 3 uger. Aftenen i går var også lidt lang: når jeg vidste at han var på et fly og umulig at få kontakt til – så jeg kunne mærke at humøret steg meget da jeg i morges fik besked om at han var landet godt i Shanghai. Det bliver spændende for ham og lige nu hygger jeg mig med muligheden for at se Matador en hel aften og efter en dagstur til grænsen med en veninde er der også et helt utrolig delikat udvalg af snacks. I morgen starter en kort men småhård arbejdsuge og det er med lidt vægelsind at jeg tager hul på den: jeg ser frem til hyggen ved at institutionen er gået i ferie-humør, at ugen starter med at give børnene adgang til en helt nybygget del af legepladsen og at der i skemaet er plads til lidt impulsivitet. Omvendt får jeg nogle lange arbejdsdage og jeg ser frem til at få fri torsdag for derefter at kunne hente mine søstre på ferie J

IMG_8361

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!