Lynlækker Sommerwok

IMG_8586

 

.. med masser af grønt! Faktisk kaldes spidskål også for sommerkål og har sæson fra juni – så det er oplagt at nyde den mens den er bedst. Normalt er mit forhold til kål en smule sart men jeg er efterhånden blevet utrolig glad for spidskål der slet ikke dominerer i smag eller bitterhed som andre kåltyper – altså efter min smag. Under alle omstændigheder vil jeg påstå at spidskål kan tilberedes så enhver kålforagter må overgive sig – og holder man af wokretter og umami er denne ret helt perfekt.

IMG_8503

Det er pludselig længe siden jeg har delt mad herinde og det skyldes ganske enkelt at jeg stort set ikke har lavet mad, ikke tilberedt fra bunden og ingen gastronomiske oplevelser af dem der tåler at blive delt. Det har været en smule befriende at slippe alle vaner, selv madlavningen, for en stund og lade feriehumøret diktere tempoet. Derudover har det også været noget af en erkendelse at jeg i virkeligheden ikke finder mad så spændende hvis ingen kan smage på det, som græsenke er det bare ikke lige så hyggeligt at lave mad når der ikke går nogen rundt og tripper med lange øjne eller uddeler kys og kram som tak. Jeg har måttet indse at jeg er forvendt med et publikum.

IMG_8579

Og denne ret bekræfter da også kun min antagelse; en veninde bestilte nemlig wok da den stod på et sommervisit – og så kom der endelig en anledning og et publikum der kunne motivere! Retten er improviseret ud fra årstidens friske grøntsager og jeg må sige, den blev altså bare virkelig god – wokmad er bare skøn mad.

IMG_8592

Til denne lækre opskrift brugte jeg (3 pers.):

 • 260 g nudler m. æg
 • 1 terning hønsebouillon
 • 400 g kyllingebryst
 • 3 store æg
 • 200 g spidskål
 • 50 g porre
 • 100 g sugarsnaps
 • 3 fed hvidløg
 • 1 grøn chili
 • ½ spsk fishsauce
 • ½ spsk oystersauce
 • 4 spsk soyasauce
 • Olie (evt. sesamolie)

IMG_8589

Bring en gryde med rigeligt vand i kog, tilsæt bouillon og salt og kog nudlerne efter anvisningen. Hæld nudlerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand til de er kølet ned. Skær/snit alle ingredienserne inden wokken startes: kyllingen skæres i strimler, porren i tynde ringe, spidsål og sugarsnaps i tynde strimler mens hvidløg og chili finhakkes efter smag. Varm wokken godt op og steg kyllingen – evt. lidt ad gangen så wokken ikke mister varme og ender med at koge kødet i stedet. Imens piskes æggene let sammen. Tag kyllingen af og steg nu æggeblandingen under omrøring til det er som røræg. Tag æggene af og steghvidløg og chili 1 minut inden resten af grøntsagerne tilsættes. Grøntsagerne steges bløde og møre inden alle ingredienserne tilsættes, vendes grundigt rundt og smages til med de forskellige saucer.

IMG_8587

Server retten dampende varm og gerne med ekstra soya “on the side” – det er lækker mad på ingen tid!

IMG_8581

Sommeren har ramt og jeg på alle måder i ferie-mode. Jeg havde en skøn uge med besøg fra mine yngre søstre og der blev valfartet rundt til alt fra bykulturelle muligheder som Naturhistorisk Museum og Tall Ships Races til Strand og skov. Efter at have afleveret dem skulle der dog lige en smule restituering til men kede mig har jeg egentlig ikke nået. Der er blevet hæklet en del på plænen, set veninder, set Matador, skiftet planter på svalegangen og sendt små mails med kærlighedserklæringer til kæresten i Shanghai.

I morgen går turen til Vejle for at besøge en veninde og derefter har jeg selv en veninde på visit fra Randers, det er ved at være sidste planlagte aktivitet inden jeg på søndag kan hente kæresten i lufthavnen og lige bruge lidt tid på at være nyforelsket i ham efter 3 uger på hver sin side af jorden J Ikke mindst har jeg endelig fået planlagt lidt mad og lidt indlæg hertil og det glæder jeg mig også over. Og nu, nu skal der lige kvæles et afsnit af Sopranos inden græsplænen og hæklenålen kalder J

IMG_8590

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!