Nem og praktisk når der grilles i det danske sommervejr – og perfekt til en picnic!
Forleden bestemte kæresten og jeg os for at tage aftensmaden med på stranden, grille den dernede og tage en dukkert bagefter – og så er kartoffelsalat guld at smide i en køletaske. Faktisk lavede jeg 2 forskellige og nemme salater, og den anden skal nok komme herind også.
Salaten er lidt som gode gryderetter: bedst når der det smages til og målene er “sjussementer” og sådan lavede jeg også min, så derfor er ingredienslisten (som altid) blot vejledende og kan ændres/varieres efter smag og behag – her blev den nydt i fulde dag. Med nye kartofler synes jeg at skrællen tilfører mere smag og fastere konsistens så derfor laver jeg den altid sidde.
Opskriften er inspireret af min søde svigerinde, jeg har dog måttet lege lidt med målene på olie/eddike-dressingen for at finde den kombination der smager mig bedst og resultater er et blandingsforhold 1:3, dvs. 1 del eddike til 3 dele olie – prøv dig frem til din!
Til en lækker og stor portion kartoffelsalat brugte jeg:
- 700 g kogte, kolde kartofler
- 1 bdt. Purløg
- 1 rødløg
-
Dressing
- 6 spsk. Solsikkeolie
- 2 spsk. Hvidvinseddike
Kartoflerne skæres ud, jeg foretrækker rustikke stykker for at det vil holde konsistensen bedre og “smatte” mindre ud en de originale skiver. Purløget klippes i små stykker og rødløget finhakkes og det blandes i salaten. Olie og eddike måles ud i en lille beholder med tætsluttende låg. Ryst dressingen grundigt til den er hvidlig og koaguleret inden det hældes over salaten og det vendes sammen. Servér salaten med det samme eller stil den på køl til den skal bruges – den smager himmelsk, frisk og af dansk grillvejr!
[…] jeg skrev ved den forrige opskrift på kartoffelsalat, så er det jo tradition at skære kartoflerne i skiver (måske for at de fanger mest mulig […]
[…] jeg skrev ved den forrige opskrift på kartoffelsalat, så er det jo tradition at skære kartoflerne i skiver (måske for at de fanger mest mulig […]